Antena Căutare

Cum scapi rapid de condensul de pe geamuri și de mucegaiul de pe pereți. Trucul simplu și ieftin

Un bărbat a dezvăluit ce trebuie să faci ca să nu mai apară condensul pe geamuri sau mucegaiul pe pereți, iar trucul a fost apreciat de numeroase persoane din întreaga lume.

geam cu condens si mucegai Galerie
Descoperă ce truc te ajută să scapi de condensul de pe geamuri și de mucegaiul de pe pereți | sursa foto: Shutterstock

Mai ales în sezonul rece, atunci când există o diferență mare între temperatura din casă și cea din exterior, se formează în mod inevitabil fenomenul de condens pe geamuri, care în timp poate favoriza apariția mucegaiului pe pereți.

Un bărbat a explicat ce truc simplu și rapid se poate folosi pentru a scăpa de aceste probleme.

Citește și: Cum cureți geamurile fără să rămână pete pe ele: sfaturi de la experți

Ce trebuie să faci ca să scapi de condensul de pe geamuri și ferestre sau de urmele de mucegai de pe pereți

Cu siguranță ai observat că, pe măsură ce temperaturile de afară scad, pe geamurile din casă începe să se formeze condensul. Uneori, totul se transformă în apă ce se prelinge pe rama ferestrelor sau pe pervazul interior. Din păcate, dincolo de aspectul inestetic, acest fenomen poate favoriza apariția mucegaiul pe pereții camerei respective. Medicii trag un semnal de alarmă și explică faptul că mucegaiul poate deveni extrem de periculos pentru sănătate, mai ales în cantități mari sau pe termen lung. Cele mai expuse persoane sunt copiii, bolnavii și bătrânii. Descoperă mai jos cum scapi de condensul de pe geamuri și de urmele de mucegai.

Citește și: De ce apar umezeala și gheața pe peretele interior al frigiderului și cum scapi de ele. Trucurile simple și de efect

Recent, un bărbat a dezvăluit pe celebra rețea Reddit un truc prin care poți scăpa de condensul de pe geamuri și ferestre sau de mucegaiul de pe pereți.

De cele mai multe ori, oamenii consideră că dacă vor deschide geamul și vor aerisi camera, aatunci cu siguranță urmele de condens sau de mucegai vor dispărea. Totuși, în sezonul rece, acest truct nu este neapărat cel mai eficient, căci temepraturile pot scădea rapid în camerele din casă.

Citește și: Cât timp e recomandat să lași geamurile deschise iarna. Beneficiile acestui obicei asupra sănătății tale

Totuși există o metodă prin care poți scăpa de condensul și de mucegaiul ce se formează la ferestre sau pe pereți. Un utilizator al rețelei Reddit a dezvăluit ce truc folosesc cei din Germania pentru a scăpa de aceste probleme.

„În Germania avem un truc numit Stosslüften. Acest lucru presupune că, în loc să deschizi geamul toată ziua (ceea ce presupune o lipsă totală de energie), mai bine deschizi toate geamurile din casă timp de trei minute, ca să creezi un curent puternic de aer capabil să te scape de umezeala din casă”, a dezvăluit bărbatul, potrivit celor de la mirror.co.uk.

Trucul a fost apreciat de numeroase persoane din întreaga lume și a făcut senzație în mediul online.

Te-ar putea interesa și: Decizie radicală a familiei lui Michael Schumacher

Cum arată azi Perversu' de pe Târgu Ocna! Sorin Ion face senzație pe TikTok și e complet schimbat... Experții social media confirmă dacă poți sau nu să vezi cine s-a uitat pe profilul tău de Instagram...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x