Căutare Live

Ce sunt punctele albe de sub ochi și cum scapi rapid de ele, fără tratament

Cu siguranță ai observat faptul că unele persoane au, în jurul ochilor, niște puncte albe. Mulți le confundă cu coșurile, dar specialiștii explică ce sunt acestea, de fapt.

În cele mai multe dintre cazuri, aceste puncte albe din jurul ochilor numite milia dispar de la sine

sursa foto: Shutterstock

Tineri sau bătrâni, unii oameni au pe chip (în special în zona ochilor) niște mici puncte albe. Chiar dacă la primul instinct am putea să fim tentați să credem că este vorba despre niște coșuri mai mici și mai puțin inflamate, iată totuși că adevărul este cu totul altul.

În primul rând, specialiștii trag un semnal de alarmă și ne sfătuiesc ca, în general, atunci când observăm ceva neobișnuit, să apelăm la ajutorul unui medic, de preferat dermatolog, pentru tratamente.

Citește și: Obiceiuri alimentare care duc la acumularea rapidă a grăsimii abdominale. Ce spun specialiștii despre cele mai recente studii

Ce sunt și cum scapi de punctele albe de sub ochi, numite și milia

Nu întotdeauna sfaturile celor din jur se potrivesc problemei medicale cu care ne cofruntăm într-un anumit punct al vieții, așa că este de preferat să căutăm mereu ajutor specializat.

Așadar, punctele albe de sub ochi se mai numesc și chisturi milia sau pur și simplu milia și sunt extrem de frecvente mai ales în rândul bebelușilor. Aceste chisturi se formează atunci când keratina (o proteină) se acumulează sub piele.

Citește și: Ce înseamnă când visezi bărbați? Atenție, te pasc evenimente încurcate

De cele mai multe ori, aceste puncte din jurul ochilor pot fi albe sau pot avea o tentă gălbuie și au între 1 și 2 milimetri diametru. Cel mai frecvent, chisturile milia le întâlnim în jurul ochilor, pe frunte, pe obraji, pe nas sau pe bărbie. Acestea nu cauzează durere, dar unele persoane au ajuns să se confrunte cu roșeață sau iritație, cel mai probabil ca urmare a mișcării de frecare dintre milia și diferitele țesături din haine.

imagine ilustrativă cu puncte albe pe sub ochi (milia)

Ce sunt și cum se tratează punctele albe de pe piele, numite și milia

La bebeluși nu se cunoaște cu exactitate cauza apariției acestor chisturi milia, dar oamenii de știință sunt de părere că cei mici se nasc cu ele. Pe de altă parte, la adulți, aceste puncte albe pot apărea ca urmare a unor arsuri termice sau solare sau după folosirea unor creme cu cortizon, după anumite tratamente cu laser și nu numai.

Citește și: Ce înseamnă luminița verde sau portocalie de pe telefoanele smart

În cele mai multe dintre cazuri, aceste puncte albe din jurul ochilor numite milia dispar de la sine, după câteva luni. Încercarea de-a le elimina nu este deloc o idee bună. Spre deosebire de coșuri, acestea nu trebuie stoarse. Chiar dacă nu există un tratament specific, iată totuși ce poți face ca să scapi mai repede de ele, informează cei de la brightside.me.

Specialiștii recomandă să cureți zilnic zona cu puncte albe cu un săpun nu foarte dur, să stai cu fața în abur ca să ți se dilate porii, să îți exfoliezi pielea de două sau trei ori pe săptămână, să eviți expunerea la soare și să folosești creme protectoare, să eviți produsele uleioase și creme prea grase și să ai grijă să alegi produse ce conțin vitamina A, benefică pentru piele.

Citește și: Obiceiuri alimentare care te-ar putea ajuta să reduci grăsimea abdominală și să încetinești procesul de îmbătrânire

Anjuli Mack a ținut toate dietele și a făcut sport, dar nu a slăbit deloc. Ce i-a transformat total corpul, de fapt...
Parteneri
Trucuri pentru a consuma mai multe fructe și legume. Cum poți să-ți diversifici dieta
Catine.ro
Ultimele știri
x