Căutare Live

Cum scriu japonezii "Mulțumesc", prescurtat: "39!". Explicația este cât se poate de logică

Nu de puţine ori, aţi folosit prescurtarea "ms" pentru expresia "Mulţumesc" sau franţuzescul "Merci", fie în conversaţiile de pe internet sau în mesaje. 

Nu de puţine ori, aţi folosit prescurtarea "ms" pentru expresia "Mulţumesc" sau franţuzescul "Merci", fie în conversaţiile de pe internet sau în mesaje.

Şi în Japonia oamenii se folosesc de astfel de trucuri pentru a scrie mai uşor şi mai repede. Însă, în cazul lor, prescurtarea pentru „mulțumesc” este „39”.

Care este explicaţia? Ei bine, 3 se citește „san”, iar 9 se citește „kyu”. Alăturarea dintre cele două este san-kyu, un fel de „thank you”, scrie casastiti.ro.

Blonda sexy s-a dus la școală să-și ia copiii, dar părinții au fost scandalizați de ținuta ei! Cum a apărut femeia... Un pensionar de 94 de ani a golit cartierul de copii, după ce și-a făcut în curtea casei sale cea mai tare distracție!...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri