Antena Căutare

Cum vor arata pistele pentru biciclisti in Olanda: incalzite si semnalizate cu marcaje fosforescente

In curand, in Olanda vor aparea piste pentru biciclisti incalzite si semnalizate cu marcaje fosforescente. Autoritatile vor sa-i convinga astfel pe olandezi sa-si lase masinile acasa, chiar si pe timp de iarna.

La ora de varf, pe strazile din Olanda sunt mai multe biciclete decat masini. Chiar si asa, guvernul olandez vrea ca numarul vehiculelor pe doua roti sa creasca.

In Olanda, exista aproximativ 18 milioane de biciclete, aceasta fiind principalul mijloc de transport in tara. De aceea, este foarte important pentru economie ca traficul bicicletelor sa se desfasoare in conditii bune in orice anotimp.

Pentru ca biciclistii sa pedaleze cat mai sigur pe timpul noptii, cativa designeri olandezi au pus la punct un proiect, care se potriveste ca o manusa planului guvernului de a-i face pe cat mai multi cetateni sa renunte la masini.

Pistele de biciclete sunt semnalizate cu marcaje fosforescente, care contin cristale sensibile la iluminat si colecteaza lumina ca bateriile, iar pe timpul noptii lumineaza.

“Guvernul stinge luminile de pe strazi noaptea, pentru a economisi bani. Asa ca energia a devenit mult mai importanta decat ne-am imaginat acum 15 ani”, a motivat Daan Roosegaarde, unul dintre designeri, ideea si functionalitatea proiectului.

Aceeasi echipa de designeri a realizat si o pista de biciclisti care poate fi incalzita in timpul iernii. Aceasta tehnologie presupune incorporarea unor cuburi de plastic in asfalt, prin intermediul carora putem trimite apa termala.

Un tata a platit ucigasi virtuali sa-i omoare fiul in mediul online... VIDEO! Minunatiile de gheata: In Kiev au "inflorit" sute de trandafiri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x