- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Oricât de greu ar părea de crezut, modul în care așezi tacâmurile pe farfurie poate să transmită chelnerului un anumit mesaj. Descoperă în rândurile de mai jos ce înseamnă dacă lași cuțitul și furculița pe farfurie în forma literei X.
Ce înseamnă dacă lași tacâmurile pe farfurie în forma literei X, de fapt
Cu siguranță ți s-a întâmplat ca atunci când mergi la restaurant să încerci să te porți cât mai manierat cu putință. Totuși, în cazul în care nu știai asta deja, modul în care așezi tacâmurile pe farfurie poate să transmită chelnerululi care te-a servit un mesaj pe care nu ți-l dorești sau la care nici măcar nu te-ai gândt.
Există așadar un cod al bunelor maniere la masă, știut de mulți dintre cei care lucrează în industria restaurantelor, indiferent de țară. Una dintre reguli arată că dacă un client a pus tacâmurile în formă de X pe farfurie, atunci acesta încearcă să transmită în mod discret faptul că mâncarea primită nu i-a fost pe plac.
Așadar, dacă îți dorești să spui faptul că mâncarea nu a fost pe placul tău, dar într-o manieră cât mai elegantă cu putință, atunci pune tacâmurile în formă de X pe farfurie.
Există și alte mesaje pe care le poți transmite chelnerului atunci când te afli la masă, la restaurant. Ca să arăți că încă nu ai terminat de mâncat și că doar ai luat o pauză, tot ce ai de făcut este să lași furculița pe muchia stângă a farfuriei și cuțitul pe muchia dreaptă. Mai mult decât atât, tot chelnerii au dezvăluit că, dacă așezi cuțitul și furculița în formă de cruce, atunci acest lucru indică din partea clientului faptul că își dorește să primească următorul fel de mâncare comandat, arată cei de la cliseetiquette.com.
De asemenea, chelnerii îi sfătuiesc pe clienți să nu mai „ajute” la strânsul farfuriilor de pe masă. Nu e nevoie să stivuiască farfuriile și tacâmurile într-un colț și nici să dea vesela chelnerilor. Ospătarii au anumite reguli sau obiceiuri după care se ghidează atunci când strâng vesela de pe masă, pentru a putea lua cu ei cât mai multe vase. Dacă te uiți atent, unii aduc chiar și mai multe feluri de mâncare, bazându-se pe echilibru, atenție și modul ingenios de-a pune farfuriile pe brațe. Așadar, în încercarea de a-l ajuta, dându-i tu farfuriile în mână, ai putea mai degrabă să îl încurci.
Instagram lansează o nouă funcție de autentificare. Ce va trebui să faci de acum înainte să poți crea un cont pe această... Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci roșii cu brânză! Nu te-ai fi gândit la asta...