Antena Căutare

De ce nu trebuie să ții magneți pe frigider, de fapt. Mulți români fac această greșeală

Specialiștii au explicat de ce nu trebuie să ții magneți pe frigider și ce este pot avea aceste mici suveniruri din vacanțe asupra sănătății sale, de fapt.

imagine cu magneti de frigider Galerie
Specialiștii au explicat ce se întâmplă dacă ții magneți pe frigider | sursa foto: Profimedia

Nu trebuie să ții magneți pe frigider sau pe biroul unde lucrezi, potrivit unui studio realizat de oameni de știință din Elveția. Se pare că acest obicei îți poate pune viața în pericol, fără să îți dai seama. Descoperă în rândurile de mai jos despre ce este vorba și de c ear trebui să ții micile suveniruri din vacanță departe de frigider.

De ce nu trebuie să ții magneți pe frigider, de fapt

Atunci când mergem în vacanțe avem tendința să ne cumpărăm suveniruri. Sunt și persoane care cumpără astfel de mici cadouri pentru cei dragi și astfel, de-a lungul timpului, numeroși români ajung să aibă frigiderul plin de magneți. Totuși, specialiștii trag un semnal de alarmă și avertizează de ce acest obicei poate să fie unul extrem de periculos, ce poate ajunge chiar să pună în pericol viața unui om.

Citește și: Un băiat pescuia cu magneți într-un canal atunci când a găsit o armă veche de 106 ani. Ce detaliu i-a uimit pe toți

Articolul continuă după reclamă

După un studio amănunțit, cercetătorii elvețieni au explicat de ce nu trebuie să ții magneți pe frigider, de fapt. Un anumit tip puternic de magnet a început să fie tot mai mult folosit în procesul de producție al unor produse comerciale și asta poate să interfereze cu stimulatoarele cardiace.

Astfel, potrivit studiului, persoanele care au un astfel de dispozitiv și se apropie la mai puțin de trei centimetri de un magnet neodim (considerat a fi mult mai puternic decât unul obișnuit) poate să se confrunte cu dereglări ale stimulatorului cardiac, lucru ce poate pune viața pacientului în pericol.

Citește și: Un băiat a înghițit 2 magneți și a fost dus la spital. Medicii au fost uimiți când au văzut ce are copilul în stomac, de fapt

Mai mult decât atât, cercetătorii de la Spitalul Universitar din Zurich trag un semnal de alarmă și spun că magneții de frigider ar trebui să includă pe ambalaj inclusiv un avertisment pentru persoanele cardiace.

Magneții obișnuiți, care nu sunt foarte puternici, nu prezintă un risc pentru pacienții cu stimultoare cardiace. Totuși, magneții puternici, făcuți din neodim-fier-bor, care sunt mult mai strălucitori decât cei obișnuiți, au început să devină tot mai populari și folosiți la realizarea de magneți de frigider, piese de calculator, căști, boxe, jucării, bijuterii și chiar haine, arată cei de la news.bbc.co.uk.

Experimentul realizat de oamenii de știință elvețieni a scos la iveală faptul că un singur magnet puternic (neodim) de doar 8 grame a fost îndeajuns de puternic pentru a interfera cu stimulatoarele cardiace de la toți cei 70 de pacienți cardiaci ce au participat la studiu.

O tânără a mers să-și facă un control la ochi, iar la 12 ore se afla pe masa de operație. Ce au descoperit medicii... Test de personalitate. Ce vezi prima oară în această iluzie optică arată un secret important despre tine...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x