Antena Căutare

De ce ouăle de curcă nu sunt la fel de populare ca cele de găină. Motivul pentru care nu se găsesc la supermarket

Te-ai întrebat vreodată de ce lipsesc ouălele de curcă de pe rafturile supermarketurilor și chiar din magazinele alimentare specializate? Se pare că acest lucru nu are legătură cu faptul că nu ar fi comestibile, ci cu un alt aspect.

Te-ai întrebat vreodată de ce lipsesc ouălele de curcă de pe rafturile supermarketurilor și chiar din magazinele alimentare specializate? Se pare că acest lucru nu are legătură cu faptul că nu ar fi comestibile, ci cu un alt aspect

Shutterstock.com

Conform experților citați de Mental Floss, vânzarea ouălelor de curcă nu este fezabilă din punct de vedere economic.

De ce ouăle de curcă sunt mai scumpe și se găsesc mai greu în supermarket

Femelele de curcă mature depun maxim două ouă pe săptămână, în comparație cu găinile sau rațele care produc aproximativ un ou pe zi.

Deoarece curcanii trăiesc mai mult decât găinile, au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la vârsta care le permite să depună ouă: aproximativ 7 luni în loc de 5. Aceste păsări mari au nevoie, de asemenea, de mai mult spațiu și mai multă hrană decât rudele lor mai mici.

Citește și: E majoră sau nu? Tânăra din imagine a trecut de mult de vârsta majoratului, dar toți cred că are 16 ani. Care e vârsta ei reală

Astfel, fermierii iau în considerare timpul și resursele necesare pentru a produce ouăle de curcă, lucru care duce la un preț mai ridicat. De aceea, ele ajung să coste aproape dublu față de prețul mediu al unui cofrag cu ouă de găină.

Citește și: Obiceiuri alimentare care nu fac bine sănătății organismului: nu e vorba întotdeauna despre calitatea alimentelor

Ce gust au ouăle de curcă

Dacă te întrebi cu ce este diferit ouă de curcă față de cel de găină, află că diferența este doar de aspect. Oamenii care au gustat produsul spun că are un gust similar cu oul de găină.

Cea mai mare diferență dintre cele două ouă este dimensiunea. Ouăle de curcă sunt puțin mai mari; au, de asemenea, o înveliș mai dură și o membrană mai groasă.

Se pare că gălbenușurile lor sunt mai bogate și mai cremoase, făcându-le ideale pentru sosuri. Bucătarul celebru Alexis Soyer a susținut că sunt și mai buni pentru coacere decât ouăle de găină, conform sursei citate.

Citește și: Un bărbat a comandat mâncare și livratorul i-a lăsat un mesaj și bani pe mașină. Conținutul biletului a devenit viral pe internet

A fost supranumită "Chewbacca" din cauza pilozității excesive de pe corp. Cum arată femeia când renunță la hai... Creatura bizară găsită într-o grădină zoologică. Ce este vietatea de a cărei existență nici îngrijitorii nu știau...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x