Antena Căutare

Descoperire istorica uluitoare: Crestinarea s-a facut si in limba araba

Arheologii au descoperit un lucru care i-a uluit pe teologii lumii. Acestia au reusit sa decodifice ceea ce era scris pe o placa de marmura in urma cu 800 de ani, fiind singurul artefact din lumea araba care dateaza din perioada cruciadelor.

Inscriptia poarta numele Imparatului Roman Frederic al II-lea, iar alaturi de ea este trecuta data: "1229 a intruparii Mantuitorului nostru, Mesia", au declarat arheologii israelieni care au facut descoperirea.

Aceasta placa de marmura a fost gasita undeva langa Tel Aviv, insa nu a fost luata in seama deoarece se credea ca este din vremea Imperiului Otoman. Insa, cand specialistii si-au indreptat atentia asupra ei si au realizat din ce perioada istorica vine - perioada Cruciadelor - si-au dat seama cat de importanta este aceasta marturie scrisa pentru istorie si crestinism.

Inscriptia a fost realizata de insusi Imparatul Frederic, iar acest lucru demonstreaza puternicele legaturi ale lumii arabe cu crestinismul. Cea ma importanta realizare a imparatului, pentru care este insemnat in istorie, a fost preluarea Ierusalimului e la conducatorul egiptean Malik al Kamil, si predarea acestuia cruciatilor.

La moartea sa, imparatul s-a incoronat ca Rege al Ierusalimului, cu toate ca a fost exonerat de Papa Grigorie al IX-lea, scrie haaretz.com.

Sursa: Antena3

FOTO: haaretz.com

FOTO! O rusoaica a tinut un extraterestru in frigider!... FOTO SOC! O rusoaica a tinut in frigider cadavrul unui extraterestru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x