- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Arheologii reușesc să ne readucă în prezent lumi de-a dreptul pierdute, mistere cufundate în adâncurile pământului și civilizații de mult pierdute.
O echipă de arheologi din Suedia a descoperit în Egipt 12 morminte datate în urmă cu circa 3.500 de ani. Descoperirea a avut loc în apropierea localității Aswan, situată în sudul țării, informează miercuri agențiile Reuters și Xinhua.
Rămășițe de oameni și animale au fost găsite în cele douăsprezece locuri funerare descoperite în zona Gabal al-Silsila (Lanțul Munților), la 65 kilometri de Aswan. Mormintele ar fi fost utilizate în timpul domniilor faraonilor Tutmes al III-lea și Amenhotep al II-lea, în jurul anilor 1.400 î.Hr., scrie Agerpres.
Oamenii de știință speră că mormintele descoperite îi vor ajuta pe istorici să afle mai multe informații despre medicina din Egiptul Antic și să impulsioneze totodată industria turismului din Egiptul zilelor noastre, o industrie aflată în declin din cauza conflictelor politice și a atacurilor militanților după căderea regimului autocrat al lui Hosni Mubarak, în 2011. Au fost găsite toteme și scorpioni.
Expediția de la Universitatea Lund din Suedia a început în 2012. În 2015, aceasta a descoperit rămășițele unui templu antic, tot în Gabal al-Silsila.
Potrivit examinărilor inițiale, au fost descoperite mai multe schelete umane complete, ca și dovada unor cazuri de malnutriție și de fracturi, rezultat al efortului fizic intens, potrivit declarației care o citează pe șefa expediției, Maria Nilsson.
Se speră ca cercetările ce vor fi realizate asupra rămășițelor descoperite să facă lumină în privința statutului social al celor îngropați în acest loc și care era scopul exact al cimitirului.
La începutul lunii noiembrie 2016, Ministerul Antichităților a anunțat descoperirea unui mormânt faraonic ce includea un sarcofag și o mumie ce datează din jurul anului 1.000 î.Hr, în apropiere de ''Templul milioanelor de ani'' închinat faraonului Tutmes al III-lea, pe malul vestic din Luxor, la 700 kilometri de Cairo. Descoperirea a fost realizată de o echipă din Spania.
Sursă: Agerpres
„Hai copii la săniuş, să ne dăm pe derdeluşul din Berceni!” Române, știai că în cartierul din sudul Bucureștiului, a ex... Vine sfârşitul lumii în octombrie 2017? Profeţia care anunţă sfârşitul omenirii!...