Antena Căutare

Descoperire uluitoare pentru omenire făcută de un tânăr de 22 de ani cu un detector de metale. Ce a putut găsi

Un tânăr în vârstă de 22 de ani a făcut o descoperire istorică cu ajutorul unui detector de metale. Iată în rândurile de mai jos despre ce este vorba!

Galerie
Descoperire uluitoare pentru omenire făcută de un tânăr de 22 de ani cu un detector de metale. Ce a putut găsi | Shutterstock

Gustav Bruunsgaard, un student în vârstă de 22 de ani, a ieșit cu detectorul de metale într-un sit din Danemarca și a dat peste o adevărată comoară. Iată ce a găsit!

Citește și: Cercetători din mai multe țări s-au deplasat la Vulcanii Noroioși din Buzău. Ce „secret” important pentru omenire se ascunde aici

Un tânăr în vârstă de 22 de ani care a ieșit cu detectorul de metale a dat peste o adevărată comoară

Tânărul în vârstă de 22 de ani a găsit șapte brățări de argint care datează din epoca vikingă, ceea ce demonstrează legătura dintre scandinavi și restul lumii Evului Mediu Timpuriu, a anunţat muzeul din Aarhus, unde au fost expuse ulterior, citat de Antena 3 CNN.

Articolul continuă după reclamă

Comoara a fost descoperită în vestul țării, conform informațiilor oferite de muzeu. Bijuteriile, care datează din secolul IX, erau utilizate atât ca podoabe, cât și ca monedă de schimb, fiecare fiind confecționată după un standard diferit de greutate.

„Este pentru prima oară când descoperim o comoară de acest tip atât de aproape de Aarhus, este atât excepţională cât şi foarte interesantă”, a declarat Kasper Andersen, istoric la muzeul Moesgaard, citat de sursa menționată mai sus.

„Acest lucru ne permite să înţelegem mai bine modul în care vikingii din această parte a Scandinaviei acţionau într-o lume globală, din Asia occidentală până la Atlanticul de Nord”, a mai declarat istoricul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Inițial a descoperit o singură brățară

Una dintre brăţări, în spirală, este o piesă de inspiraţie rusă sau ucraineană. Mai multe obiecte de acest tip au fost găsite în Irlanda, potrivit explicaţiilor lui Kasper Andersen.

„Cunoşteam aceste tipuri de brăţări, dar în acest caz, acestea sunt exemplare foarte vechi, care leagă Scandinavia şi în special Aarhus de Est şi de Vest”, a mai subliniat el, citat de Antena 3 CNN.

Brăţările au fost descoperite în primăvară. Cu ajutorul detectorului de metale, Gustav Bruunsgaar a dat peste prima brățară într-un sit localizat la nord de Aarhus, al doilea oraș ca mărime din Danemarca.

Ulterior, el s-a întors în același loc, descoperind și restul de șase brățări.

„Am făcut săpături pe locul unde au fost găsite, dar nu am descoperit şi alte artefacte, aşa că presupunem că cineva le-a îngropat pentru a le ascunde şi nu le-a recuperat niciodată”, a mai transmis istoricul, potrivit sursei citate mai sus.

Citește și: Comoara descoperită în lac de un cuplu care pescuia cu magnetul. Poliția a decis că cei doi pot păstra descoperirea valoroasă

De ce nu trebuie niciodată să porți roșu la nuntă! Mesajul stânjenitor pe care ai putea să îl transmiți... Un tată care își crește singur cei trei copii a pozat ce masă le-a pregătit, dar a primit critici. Ce i-a oripilat pe mu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 11 septembrie 2024. Ce explicații îi cere Stelian lui Gabriel
Mireasa sezonul 10, 11 septembrie 2024. Ce explicații îi cere Stelian lui Gabriel Miercuri, 11.09.2024, 15:59
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x