Antena Căutare

Devine obligatoriu de la 1 iunie. Anunțul lui Nicolae Ciucă pe care trebuie să îl știe toți românii despre măsurile luate

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că începând cu data de 1 iulie, E-factura și Radarul Mărfurilor vor deveni obligatorii la nivel național.

Devine obligatoriu de la 1 iunie. Anunțul lui Nicolae Ciucă pe care trebuie să îl știe toți românii despre măsurile luate
Premierul Nicolae Ciucă a declarat că începând cu data de 1 iulie, E-factura și Radarul Mărfurilor vor deveni obligatorii la nivel național. | Hepta

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că la nivelul fiecărui minister va trebui să se asigure reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu procentul de 10%, fiind vorba despre măsuri asumate la nivel politic şi care trebuie puse în aplicare la nivelul Executivului.

Despre colectarea taxelor, premierul a amintit că începând cu luna iulie, devin obligatorii e-factura şi radarul mărfurilor şi a spus că a discutat cu ministrul Finanţelor şi cu şeful ANAF despre acest lucru.

Premierul a vorbit despre măsurile din programul Sprijin pentru România II, care impactează continuare programului de guvernare

”La nivelul fiecărui minister va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la bunuri şi servicii cu procentul de 10%. Este o decizie de solidaritate în actualele condiţii economico-financiare. Vă cer fiecăruia dintre dumneavoastră să luaşi măsurile necesare, astfel încât să ne putem încadra în acest procent”, a spus el.

Premierul a mai spus că la nivelul colectărilor la buget, Guvernul şi-a asumat, prin instituţiile statului, cu preponderenţă prin ANAF, să avem o colectare cât mai eficientă.

Citește și: Pastilele cu iod vor ajunge în farmacii. Cum vor fi eliberate. Decizia Ministerului Sănătății

”Începând cu luna iulie, devin obligatorii e-factura şi radarul mărfurilor. Am discutat cu ministrul Finanţelor, şeful ANAF, concentrăm toată atenţia pe ceea ce înseamnă evaziunea fiscală” a precizat Ciucă.

Şeful Executivului a menţionat că sunt măsuri asumate la nivel politic şi care trebuie puse în aplicare la nivelul Executivului.

Decizii cruciale pentru români! Guvernul propune un nou pachet de măsuri sociale şi economice. Cine primește mai mulți bani

Coaliţia de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Între măsurile agreate se numără amânarea ratelor la bănci pentru o perioadă de 9 luni.

Liderii coaliţiei reuniţi luni în şedinţă au decis lansarea unui nou pachet de sprijin care cuprinde mai multe măsuri, potrivit news.ro.

Potrivit anunţurilor oficiale ale reprezentanţilor coaliţiei, măsurile agreate cuprind:

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferenţa de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaţilor din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie 2022.

De asemenea, liderii coaliţiei au anunţat că Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile şi asistenţa socială.

Citește și: Monica Pop, semnal de alarmă privind ochelarii de soare: "Ne facem rău singuri! E o gafă monumentală!". Ce sfaturi oferă

B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.

C. Creşterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

D. Accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, Coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei.

Citește și: Cum îți dai seama dacă erupția de pe pielea copilului e varicelă sau variola maimuței. Cum se manifestă monkeypox la cei mici

Dacă făceai asta până acum, trebuie să te oprești! De ce nu este bine să folosești aceeași sticlă de apă mai multe zile ... O mamă a montat o cameră de filmat în dormitorul bebelușului, dar când a privit imaginile a descoperit ceva bizar. Ce a ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x