Antena Căutare

Doi ani de la COLECTIV. Un taximetrist, martor la tragedie, vorbește despre noaptea care a ars 64 de suflete și a mistuit speranțe: "Se vorbea numai despre morţi şi răniţi. Clienţii noștri mergeau fie la IML, fie la spital"

Sunt doi ani de când zeci de tineri, veniţi să se distreze la un concert, au pierit în flăcările care au cuprins Clubul Colectiv. 2 ani care au trecut fără prea mari schimbări în România, dar care au marcat existenţa unor părinţii care încă îşi plâng copiii.

Sunt doi ani de când zeci de tineri, veniţi să se distreze la un concert, au pierit în flăcările care au cuprins Clubul Colectiv. 2 ani care au trecut fără prea mari schimbări în România, dar care au marcat existenţa unor părinţii care încă îşi plâng copiii.

În urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 64 de persoane - 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansă albumul ”Mantras of War”.

O tânără, aflată într-un taxi, de curând, a rămas impresionată de vorbele unui taximetrist care a fost de serviciu, a doua zi după tragedie:

"Am stat azi de vorbă cu un taximetrist. Au unii nişte poveşti de viaţă.... rămâi masca. De data asta nu era despre el. Ci despre Colectiv. M-a auzit că vorbeam la telefon. A aşteptat să termin şi mă întreabă:

- Nu s-a schimbat nimic, nu?

- Nu. Nimic.

- Dacă aţi ştii ce era a doua zi, dimineaţa. Pe 31 cum ar veni. Eu, tata şi cumnatul facem taximetrie. Şi ieşim de la 5, 6 pe traseu. Avem o staţie de pornire. Şi de acolo... fiecare unde are cursă. În dimineaţa de după incendiu, toţi trei am luat în maşini rude sau prieteni care plângeau. Fiecare pe altcineva.

Chiar ne-am mirat cum de toţi am nimerit persoane care aveau pe cineva în Colectiv. Ştiţi cum era oraşul în dimineaţa aia? Peste tot se vorbea numai despre morţi şi răniţi. Pe străzi era ceva.... pffff! Nu ştiu cum să vă spun! Clienţii din maşinile noastre mergeau fie la IML, fie la spital. Toate cursele din ziua aia aşa au fost. Eu aşa ceva n-am mai văzut. Un oraş întreg numai cu morţi şi răniţi. Şi alţi oameni care-i plângeau".

Sursa: Facebook / Andreea Dăscălescu

Pe cine alegi în 2018, ca să fie perfect în DRAGOSTE, în funcție de ZODIA ta. EA va simţi IUBIREA TOTALĂ în noul an... Mister. Un obiect provenit din afara Sistemului Solar, observat de astronomi: "Este pentru prima oară. Are viteza d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x