Antena Căutare

Două femei au născut una alteia copilul în urma unei încurcături legate de fertilizarea in vitro. Ce s-a întâmplat cu bebelușii

Un cuplu a decis să dea în judecată o clinică de fertilitate din Los Angeles după ce femeia a născut bebelușul greșit, în urma unei încurcături legate de procedura in vitro la care a fost supusă.

Două femei au născut una alteia copilul în urma unei încurcături legate de fertilizarea in vitro. Ce s-a întâmplat cu bebelușii
Două femei au născut una alteia copilul după o procedură in vitro executată greșit. Ce s-a întâmplat cu bebelușii | Shutterstock

Cuplul a decis să dea în judecată clinica de fertilitate din Los Angeles, după ce femeia susține că a născut bebelușul greșit, în urma unei încurcături legate de procedura in vitro la care a fost supusă. Copilul lor biologic a fost născut o altă femeie, necunoscută, și invers, după ce celor două femei le-a fost implantat embrionul greșit una alteia.

Ce s-a întâmplat cu bebelușii celor două femei, care au născut copiii una alteia

Daphna și Alexander Cardinale au încercat să aibă cel de-al doilea copil timp de trei ani. Nu au reușit. Până la urmă, cu ajutorul procedurii de fertilizare in vitro, cei doi urmau să își întâmpine fetița în septembrie 2019. Alexander Cardinale susține că a simțit că ceva este în neregulă încă din prima clipă.

„Am avut o reacție ciudată când bebelușul s-a născut. Nu a fost ceva ce se poate exprima logic. A fost mai degrabă instinctul meu”, a spus acesta.

Citește și: Metode de a crește fertilitatea natural

Un test ADN, făcut două luni mai târziu de la nașterea fetiței, și teama lor cea mai mare a fost confirmată: fetița nu era copilul lor biologic. Daphnei Cardinale i-a fost implantat în uter un alt embrion, iar o străină a primit embrionul ei. Cealaltă mamă, care a născut fetița biologică a lui Daphne la o săptămână după ea, a dorit să rămână anonimă și nu a făcut niciun fel de declarație.

Citește și: Un bebeluș din Brazilia s-a născut cu o „coadă umană reală” de 12 centimetri. Ce explicații au oferit medicii

Daphne a declarat: „Când am aflat că nu e fetița mea, i-am dăruit și mai multă iubire. Poate doar mă agățam de ea. M-am temut că urma să o pierd, lucru care s-a și întâmplat, de altfel”.

În cele din urmă, bebelușii au fost redați părinților lor biologici. Totuși, Daphna și Alexander Cardinale au decis să dea în judecată medicul, clinica de fertilizare in vitro, dar și un laborator de embriologie, pentru malpraxis și neglijență.

Reprezentanții clincii au oferit un punct de vedere, conform căruia „embrionii s-ar fi amestecat când laboratorul de embriologie recolta probă de țesut în timpul unei biopsii pentru a le trimite pentru testare genetică”, se arată în plângerea depusă de soții Cardinales, a relatat CBS News.

Ce înseamnă "contuzie pulmonară", afecțiunea în urma căreia Petrică Mîțu Stoian a murit... A făcut această fotografie fiului său și i-a apărut un semn ciudat în ochi. La scurt timp medicii i-au pus un diagnostic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x