În Brazilia cazul unui băiețel care s-a născut cu o „coadă adevărată” lungă de 12 centimetri a atras atenția oamenilor de știință. Micuțul a suferit o operație care s-a finalizat cu succes, iar în prezent i-a fost îndepărtată „coada” pe care a avut-o la naștere. Micuțul a fost operat într-un spital de copii din orașul Fortaleza, Brazilia. La nivel mondial se cunosc doar 40 astfel de cazuri de bebeluși născuți cu „cozi umane reale”, potrivit FoxNews.com.
Medicii au întocmit un raport pentru cazul bebelușului născut cu o „coadă adevărată”
Medicii au făcut un raport cu privire la evoluția sarcinii și la nașterea propriu-zisă, pentru a observa care sunt aspectele ieșite din comun, care ar fi putut cauza această anomalie.
În raport medicii au precizat că mama bebelușului nu a consumat în timpul sarcinii alcool sau substanțe interzise, însă a fumat până la 10 tigări pe zi. De asemenea, în raport este precizat că mama s-a confruntat cu o infecție urinară în primul trimestru de sarcină și pentru a o trata a luat antibiotice.
Mama și-a născut copilul prematur, la 35 de săptămâni. A fost o naștere naturală, fără complicații. Evaluarea inițială după naștere a arătat că nou-născutul avea icter și o coadă umană cu o bilă la capăt.
Doar aproximativ 40 de cazuri de „cozi umane reale” au fost raportate vreodată în lume.
Specialiștii au explicat cum s-a format acea coadă. Potrivit acestora, în jurul celei de-a patra săptămâni de sarcină, embrionului începe să-i crească o coadă, dar de obicei dispare în a opta săptămână, transformându-se în cele din urmă în coccis (os aflat la baza coloanei vertebrale).
Deoarece sistemul nostru nervos și pielea noastră derivă dintr-o origine embrionară comună, a fost efectuată o examinare cu ultrasunete pentru a exclude orice implicare neurologică.
După ce examinarea cu ultrasunete a relevat faptul că nu este vorba despre implicarea sistemului nervos, bebelușul a fost dus în sala de operație și a fost operat cu succes pentru a i se îndepărta coada, se menționează în raportul medicilor.
Ce este „coada umană” și cum se formează
Specialiștii au clasificat cozile umane în „cozi adevărate” sau „pseudo-cozi”.
O coadă umană adevărată, „reprezintă persistența unui rest de coadă embrionară formată între a patra și a opta săptămână de sarcină, fiind compusă din țesut adipos și conjunctiv, vase de sânge, fibre musculare și nervoase”.
În schimb, „Pseudo-cozile sunt proeminețe compuse practic din țesut adipos sau cartilaginos și prezența elementelor osoase”.
Uneori, când părinții cred că copilul lor se naște cu o coadă adevărată, este de fapt o pseudo-coadă, care este de obicei un simptom al unei anomalii precum spina bifidă (defect al coloanei vertebrale).
Tara Jayne a cheltuit 100.000 de dolari pe operații să se transforme într-o ”păpușă Barbie de plastic”. Cum arăta înaint... Femeia care le interzice oamenilor să se spele pe mâini îniante să îi atingă copilul. Cum explică gestul său...