Antena Căutare

Drogurile sunt de domeniul trecutului. La granita SUA cu Mexicul infloreste trafiul de carne si oua

O epidemie de gripa aviara in Mexic a dat nastere unei noi forme de contrabanda la frontiera cu Statele Unite: traficul cu oua si carne de pui. Vamesii si inspectorii sanitari au, acum, mai mult de lucru. Mai ales ca, pe langa traficanti, ei trebuie sa opreasca si cetateni care, pur si simplu, nu cunosc noile restrictii sanitare.

Pretul oualor si cel al carnii de pui a crescut peste noapte in Mexic dupa ce in vestul tarii a izbucnit o epidemie de gripa aviara. Un carton cu 12 oua costa, acum, echivalentul a trei dolari americani. Localnicii din zona de frontiera, atat mexicani cat si americani, s-au obisnuit de mult sa mearga la cumparaturi in tara vecina, pentru alimente mai ieftine.

Multi dintre ei nu stiu insa ca din cauza gripei aviare si a altor boli, ouale, carnea de pui, si alte produse derivate au intrat pe lista alimentelor interzise.

Deseori, cumparatorii care se intorc in Mexic nu-si dau seama ca unele alimente nu pot fi aduse in tara. Dar altii trec pe ascuns, cu buna stiinta, hrana interzisa peste frontiera.

Inspectorii vamali povestesc ca au gasit alimente interzise disimulate ca drogurile, sub scaune, in roata de rezerva sau prin alte ascunzatori. Din pacate, pe langa contrabandisti au de suferit si oameni neinformati, dar de buna credinta.

Un crescator de vite din Kentucky hraneste animalele cu dulciuri... O romanca din Italia a inventat fitness-ul pe ritmuri de manele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x