E vedetă în Portugalia! Românca chef care le servește clienților, direct la masă, un desert flambat cu pălincă: ”E suficient să comande un client că, după ce văd ceilalți, vor și ei”

O sătmăreancă stabilită în Portugalia a reușit să reinventeze o prăjitură tradițională locală și să transforme arta gătitului într-un adevărat spectacol. Prăjitura este servită clientului flambată cu pălincă de Satu Mare, chiar pe masa acestuia.

O sătmăreancă stabilită în Portugalia a reușit să reinventeze o prăjitură tradițională locală și să transforme arta gătitului într-un adevărat spectacol. Prăjitura este servită clientului flambată cu pălincă de Satu Mare, chiar pe masa acestuia.

Sătmăreanca Mariana Conioși lucrează de nouă ani la restaurantul Gaivota Branca din zona turistică Algarve, în sudul Portugaliei. Mariana a reușit să se impună în acest domeniu, participând la cursuri cu bucătari renumiți, printre care și "cheful lui Putin", iar după ani de muncă, a reușit să ajungă chef.

"Specialitatea casei" la Gaivota Branca este un desert tradițional portughez din zona Albufeira, reinventat de sătmăreancă. Denumirea "oficială" din meniul restaurantului este "delicia de figo & amendoa" și se servește flambată cu pălincă direct pe masa clientului, chiar în fața acestuia, într-un adevărat spectacol gastronomic.

"E un amestec de migdale și figus, cu foarte multă scorțișoară și mai multe condimente, ciocolată, portocală, lămâie. Se face la foc slab, se amestecă circa trei ore până când devine o pastă bună de modelat. Când este servit se dă prin pălincă și cu aroma ei după ardere are un gust... divin. După ardere, flambare, rămâne o aromă foarte plăcută de prună", a declarat Mariana Conioși pentru AGERPRES.

Ea a povestit că avea nevoie de o băutură care să ardă, însă marea majoritate a acestora nu aveau o concentrație alcoolică suficient de ridicată. A testat mai multe băuturi și până la urmă desertul i-a reușit așa cum a vrut doar cu pălinca de Satu Mare.

"E suficient să comande un client că, după ce văd ceilalți, doresc să comande și ei", a mai mărturisit Mariana Conioși.

Desigur că sătmăreanca, care este chef al localului, este foarte apreciată și pentru celelalte preparate care se servesc în restaurant.

Sursa: Agerpres

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri