Antena Căutare

E vedetă în Portugalia! Românca chef care le servește clienților, direct la masă, un desert flambat cu pălincă: ”E suficient să comande un client că, după ce văd ceilalți, vor și ei”

O sătmăreancă stabilită în Portugalia a reușit să reinventeze o prăjitură tradițională locală și să transforme arta gătitului într-un adevărat spectacol. Prăjitura este servită clientului flambată cu pălincă de Satu Mare, chiar pe masa acestuia.

O sătmăreancă stabilită în Portugalia a reușit să reinventeze o prăjitură tradițională locală și să transforme arta gătitului într-un adevărat spectacol. Prăjitura este servită clientului flambată cu pălincă de Satu Mare, chiar pe masa acestuia.

Sătmăreanca Mariana Conioși lucrează de nouă ani la restaurantul Gaivota Branca din zona turistică Algarve, în sudul Portugaliei. Mariana a reușit să se impună în acest domeniu, participând la cursuri cu bucătari renumiți, printre care și "cheful lui Putin", iar după ani de muncă, a reușit să ajungă chef.

"Specialitatea casei" la Gaivota Branca este un desert tradițional portughez din zona Albufeira, reinventat de sătmăreancă. Denumirea "oficială" din meniul restaurantului este "delicia de figo & amendoa" și se servește flambată cu pălincă direct pe masa clientului, chiar în fața acestuia, într-un adevărat spectacol gastronomic.

"E un amestec de migdale și figus, cu foarte multă scorțișoară și mai multe condimente, ciocolată, portocală, lămâie. Se face la foc slab, se amestecă circa trei ore până când devine o pastă bună de modelat. Când este servit se dă prin pălincă și cu aroma ei după ardere are un gust... divin. După ardere, flambare, rămâne o aromă foarte plăcută de prună", a declarat Mariana Conioși pentru AGERPRES.

Articolul continuă după reclamă

Ea a povestit că avea nevoie de o băutură care să ardă, însă marea majoritate a acestora nu aveau o concentrație alcoolică suficient de ridicată. A testat mai multe băuturi și până la urmă desertul i-a reușit așa cum a vrut doar cu pălinca de Satu Mare.

"E suficient să comande un client că, după ce văd ceilalți, doresc să comande și ei", a mai mărturisit Mariana Conioși.

Desigur că sătmăreanca, care este chef al localului, este foarte apreciată și pentru celelalte preparate care se servesc în restaurant.

Sursa: Agerpres

E mai simplu decât credeai. Calculează cifra destinului şi află care este anul tău norocos... Foto. O femeie de 250 de kilograme a născut un copil gigant! Medicii au rămas fără cuvinte când au văzut bebeluşul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x