Antena Căutare

Ea e femeia care mănâncă zilnic pudră de talc pentru bebeluși, de mai bine de 16 ani. Ce a dezvăluit Lisa Anderson

O femeie a recunoscut faptul că obișnuiește să consume cantități impresionante de pudră de talc în fiecare zi, de mai bine de 16 ani.

Lisa anderson, in urma cu 16 ani Galerie
Lisa Anderson obișnuiește să consume sute de grame de pudră de talc pentru bebeluși | sursa foto: Profimedia

Oricât de greu ar părea de crezut, o femeie pe nume Lisa Anderson din Devon (Marea Britanie), în vârstă de 45 de ani, are un obicei cât se poate de straniu de mai bine de 16 ani.

În fiecare zi, aceasta consumă cantități impresionante de pudră de talc destinată îngrijirii bebelușilor. Uneori, femeia termină într-o singură zi un tub de 200 de grame, iar „poftele” sale bizare o costă în jur de zece lire sterline pe săptămână.

O femeie mănâncă zilnic pudră de talc pentru bebeluși, de mai bine de 16 ani

Se pare că totul ar fi început în urmă cu 16 ani, atunci când femeie a adus pe lume cel de-al cincilea copil al familiei. Lisa Anderson își spăla fiul atunci când a simțit o poftă extrem de puternică de-a gusta din pudra de talc a bebelușului. De atunci, aceasta nu s-a mai putut opri din mâncat. Timpul a trecut și aceste pofte bizare s-au intensificat. Ceea ce inițial părea doar o curiozitate de moment s-a transformat într-o dependență în toată regula. Încet și sigur, britanica a ajuns să mănânce pudră de talc în cantități mari. Acum, la vârsta de 45 de ani, poate consuma până la un tub de 200 de grame.

Citește și: Ea e fetița care mănâncă haine în fiecare zi, de peste 3 ani. Ce a dezvăluit mama copilei

Mama a explicat faptul că are momente în care nu poate sta mai mult de jumătate de oră fără să mănânce pudră de talc, ba chiar ajunge să se trezească în timpul nopții pentru a-și satisface această poftă.

Lisa Anderson mâncând pudră de talc pentru bebeluși

Lisa Anderson mâncând pudră de talc pentru bebeluși

După un control amănunțit, medicii au ajuns la concluzia că britanica suferă de sindromul pica, o boală rară, ce apare mai ales la femeile gravide sau după sarcină (așa cum s-a întâmplat și în cazul Lisei Anderson).

„Am trăit atăția ani fără să știu ce se întâmplă cu mine. Dar acum am înțeles că este vorba despre o boală”, a mărturisit Lisa Anderson, potrivit celor de la DailyMail.co.uk.

Boala pica este o afecțiune caracterizată prin dorința de-a mânca lucruri ce nu sunt alimente, precum vopsea, plastice, șervețele și nu numai. De cele mai multe ori, acest sindrom apare în timpul sarcinii, din cauza numeroaselor schimbări hormonale ce intervin. Totuși, specialiștii susțin că boala poate apărea oricând, indiferent de vârstă, dar mai ales la cei care suferă de ADHD sau diferite tulburări psihice.

Nu se știe deocamdată ce anume cauzează boala pica, dar în lume există numeroase astfel de cazuri. Cei care suferă de această afecțiune mănâncă pământ, nisip, tencuială, vopsea și chiar pietre sau haine

Wally Funk, cea mai în vârstă persoană ajunsă în Spațiu. Are 82 de ani. A așteptat 60 de ani să se întâmple acest lucru... O tânără are alergie la soare și pielea i se transformă total când iese din casă. Ce pățește Susan Heaword...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x