Antena Căutare

Ea este femeia care mănâncă pământ în fiecare zi, de peste 15 ani. Ce au descoperit medicii

O femeie în vârstă de 31 de ani riscă să se confrunte cu serioase probleme de sănătate din cauza faptului că nu se poate opri din mâncat pământ sau nisip.

Elizabeth Smith Leath, portret Galerie
Elizabeth Smith Leath este dependentă de mâncat pământ de mai bine de 15 ani | sursa foto: Profimedia

Elizabeth Smith Leath are 31 de ani și este din Iowa Park, Texas (Statele Unite ale Americii). Cazul femeii a devenit cunoscut în toată lumea din cauza straniei dependențe cu care se confruntă aceasta. Oricât de bizar ar suna, americanca nu se poate opri din mâncat pământ.

Atunci când nu îl are la dispoziție, acesta este înlocuit cu nisip, pentru a satisface măcar parțial dorința incontrolabilă.

O femeie este dependentă de mâncat pământ de mai bine de 15 ani

În fiecare zi, Elizabeth Smith Leath consumă căni întregi cu pământ. Și acest lucru nu are legătură cu vreo dietă ieșită din comun sau cu testatul calității solului pentru grădinărit. Oricând de bizar ar suna, femeia are zilnic o poftă nebună de ... pământ!

Ceea ce inițial a părut o curiozitate de moment s-a transformat apoi într-o dependență în toată regula, ce a început să controleze din plin viața tinerei Elizabeth Smith Leath.

Citește și: O femeie a mâncat doar banane timp de 12 zile. Ce a pățit apoi Yulia Tarbath

Totul a început în adolescență, în perioada liceului. Abia atunci când avea vârsta de 17 ani, americanca a fost diagnosticată cu boala pica, o afecțiune caracterizată prin dorința de-a mânca lucruri ce nu sunt alimente, precum vopsea, plastice, șervețele și nu numai. De cele mai multe ori, acest sindrom apare în timpul sarcinii, din cauza numeroaselor schimbări hormonale ce apar. Totuși, specialiștii susțin că boala poate apărea oricând, indiferent de vârstă.

 Elizabeth Smith Leath

Elizabeth Smith Leath a început în adolescență să mănânce pământ (foto)

Elizabeth Smith Leath a început să mănânce pământ fiindcă a observat că această poftă bizară, atunci când e satisfăcută, o ajută să treacă mai bine peste stres. La un moment dat, aceasta a ajuns să mănânce chiar și cinci căni de pământ pe zi. Atunci când strania sa dependență a lăsat-o fără patru dinți și a început să-i pună în pericol sănătatea, femeia a mers la un psihoterapeut, ca să ceară ajutor de specialitate. Acesta i-a sugerat să înlocuiască pământul cu niște biscuiți sărați și extrem de crocanți, dați prin aparatul de măcinat, ce pot semăna la textură cu solul.

Se spune că poftele sunt semnalele pe care le transmite corpul atunci când are anumite carențe. Medicii au descoperit că, în cazul acestei femei, mâncatul pământului nu este cauzat de o lipsă de minerale sau vitamine, ci mai degrabă de faptul că suferă de tulburare bipolară, ce a dus ulterior și la apariția sindromului pica.

Citește și: O femeie a mâncat doar fructe timp de 29 de ani. Cum arată azi Anne Osborne

„Nici nu se compară gustul. Uneori funcționează, dar alteori încep să mă confrunt cu pofta și cu stresul. Iau medicamente care mă ajută să controlez poftele, dar tot am momente în care tânjesc să mănânc pământ. Mă duc afară, îmi umplu o cană, mă așez și încep să mestec savurând. Dacă nu pot face rost de pământ, atunci voi mâncă nisip, fiindcă seamănă destul de mult la gust. Mi-am stricat dinții, s-au deteriorat extrem de mult. Am pierdut deja patru dintre ei. Cel mai mult în viață am ajuns să consum cinci căni de pământ pe zi”, a dezvăluit femeia în vârstră de 31 de ani, potrivit celor de la Metro.co.uk.

Totuși, deși își poate stăpâni cu greu poftele, femeia care mănâncă pământ are grijă să ascundă acest obicei de ochii celor șase copii ai săi. Deși cei mici nu știu despre boala mamei lor, americanca se teme că obiceiul ar putea să fie prezent și la unul dintre copii, căci mezina a început deja să consume cenușă sau praf. În cazul copilei, medicii au descoperit că are ADHD și că boala pica este ceva frecvent în rândul acestor pacienți.

Nu se știe deocamdată ce anume cauzează boala pica, dar în lume există numeroase astfel de cazuri. Cei care suferă de această afecțiune mănâncă pământ, nisip, tencuială, vopsea și chiar pietre.

Surorile căsătorite cu același bărbat, care trăiește și cu verișoara lor. Care e povestea cuplului controversat... Bebelușul care seamănă leit cu Boris Johnson, premierul Marii Britanii. Părinții: "Toată lumea e înnebunită după fe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x