Antena Căutare

El e bărbatul care tot crește de la vârsta de 22 de ani. Înălțimea pe care o măsoară cel care a depășit unele case din cartier

Medicii de la un spital din nordul Ghanei i-au spus lui Sulemana Abdul Samed, în vârstă de 29 de ani, că tocmai a atins înălțimea de 2,89 m. Află din rândurile de mai jos despre ce este vorba și care e, da fapt, înălțimea tânărului despre care se crede că a bătut recordul mondial.

bărbat considerat cel mai înalt om cu o cămașă albastră în carouri Galerie
El e bărbatul care tot crește de la vârsta de 22 de ani. Înălțimea pe care o măsoară cel care a depășit unele case din cartier | Captură YouTube

În prezent, recordul mondial pentru cel mai înalt om din lume este deținut, de către Sultan Kosen, din Turcia, care are 2,51 m, potrivit Digi24. Medicii de la clinica locală din Ghana susțin că nu sunt siguri de măsurători, pentru că nu aveau la ei instrumentele corecte. Astfel, pentru a verifica veridicitatea cifrelor, un reporter BBC s-a prezentat la fața locului.

Citește și: O fetiță a început să adoarmă în timpul orelor de școală și când mama a aflat motivul a fost devastată. Ce avea fiica

Sulemana Abdul Samed a fost diagnosticat cu gigantism în urmă cu câțiva ani

În urmă cu câțiva ani, Sulemana Abdul Samed, a fost diagnosticat cu gigantism, potrivit BBC. De atunci, el merge la controale medicale regulate. Însă, la una dintre programările lunare, asistenta i-a spus că a depășit limita superioară a instrumentului care îi măsoară înălțimea, potrivit aceleași surse citate mai sus.

După ce reporterul BBC și Abdul s-au întâlnit, se pare că cei doi au trebuit să caute un perete cu un zid suficient de înalt pentru a-l măsura. Problema cu care cei doi s-au confruntat a fost dată de faptul că majoritatea caselor erau mult mai mici comparativ cu înălțimea lui Abdul.

Sulemana Abdul Samed și-a dat jos pantofii, iar un consătean s-a urcat pe un scaun pentru a putea trasa o linie deasupra capului. Măsurătoarea a arătat că tânărul are 2,23 m, cifră care l-a luat prin surprindere pe acesta:

„Uau, ce înseamnă asta?”, a fost reacția lui Abdul. „Cel mai înalt om în viață are 2,51 m.”, i-a spus cel care l-a măsurat, referindu-se la Sultan Kosen, în vârstă de 40 de ani, care deține actualul record mondial Guinness, potrivit Digi24.

„Cine știe, poate într-o zi s-ar putea să ajung și eu la acea înălțime.", a spus Sulemana Abdul Samed, care nu părea afectat de discrepanța față de cât i se spusese, inițial, la spital.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Ea e bunica cu cei mai mari sâni din lume. Cum arată în costum de baie după ce a cheltuit 100.000 dolari pe operații

Bărbatul are nevoie de o operație pe creier pentru a opri creșterea

Se pare că înălțimea ieșită din comun a început să devină evidentă atunci când acesta avea 22 de ani. Abdul se stabilise în capitala Accra, acolo unde venise să lucreze, potrivit BBC. Pentru a-i opri creșterea, medicii i-au recomandat o operație pe creier, însă, asigurările de sănătate din Ghana nu acoperă această intervenție, potrivit Digi24.

Din cauza problemelor de sănătate, Abdul a fost nevoit să se întoarcă în satul natal în urmă cu șase ani și să renunțe la visul de a deveni șofer:

„Plănuiam să merg la școala de șoferi, dar chiar și atunci când mut scaunul pe spate, nu pot să țin volanul... Nu pot să-mi întind piciorul, pentru că lovesc volanul cu genunchiul.”, a mărturisit bărbatul.

Pentru fiecare vizită la spital, tânărul trebuie să strângă aproximativ 50 de dolari. Acesta speră ca într-o zi să se poată căsători și să aibă copii, însă, acum, principala sa prioritare este să își rezolve problemele de sănătate.

Citește și: Tinerei a început să îi cadă părul și a crezut că nu e grav, dar după un timp a rămas cheală. Deși are alopecie, mulți o admiră

O fetiță a început să adoarmă în timpul orelor de școală și când mama a aflat motivul a fost devastată. Ce avea fiica... Ei sunt frații reptilă. Vecinii lor cred că familia a fost blestemată și de aceea chipul copiilor arată diferit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x