Antena Căutare

Ei sunt dovada vie că se poate! Elevi români premiați cu medalii de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie din Rusia!

Pe ei nu îi laudă nimeni! Cine sunt cei 6 elevi care au adus mândrie țării noastre la Olimpiada Internaţională de Chimie organizată în Rusia! Aceștia au câștigat 3 medalii de aur, una de argint și una de bronz. Felicitări, copii!

Pe ei nu îi laudă nimeni! Cine sunt cei 6 elevi care au adus mândrie țării noastre la Olimpiada Internaţională de Chimie organizată în Rusia! Aceștia au câștigat 3 medalii de aur, una de argint și una de bronz. Felicitări, copii!

Olimpiada Internaţională de Chimie 2019 desfășurată în Rusia s-a terminat cu un rezultat mai mult decât onorabil pentru elevii români și pentru țara noastră. Toți elevii olimpici din România au obţinut premii de onoare, constând în trei medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada D.I. Mendeleev, potrivit anunțului făcut de profesorul coordonator al lotului român, Daniela Bogdan.

La competiţia desfăşurată în Sankt Petersburg au luat parte 152 de elevi din 28 de ţări, acestea fiind: Armenia, Arabia Saudită, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Cehia, China, Croaţia, Estonia, Iran, Israel, Kazakhstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, România, Rusia, Siria, Slovacia, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan.

Olimpiada Internaţională de Chimie Mendeleev 2019 s-a desfăşurat în perioada 21 – 27 aprilie 2019 în Sankt Petersburg, Rusia și s-a aflat la cea de-a 53-a ediție.

Trei dintre cei şase olimpici la chimie provin de la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi câte unul de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare, Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad şi Colegiul Naţional Iaşi.

Cei care au câștigat medaliile de aur au fost Ana Florescu Ciobotaru, elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Anul trecut, a obţinut aur la Chimie în cadrul Olimpiadei internaţionale de matematică, fizică, chimie şi informatică din Siberia, potrivit Digi 24. Mircea Raul Bodrogean, elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, Emeric Claudiu Ardelean, elev la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din Baia Mare.

Medaliile de argint au fost câștigate de Tudor Lile, elev la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” din Arad, Teodora Stan, elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Medalia de bronz a fost obținută de Sandra Saade, elevă la Colegiul Naţional Iaşi.

Lotul internaţional de chimie al României a fost coordonat de profesoarele Daniela Bogdan şi Mihaela Matache.

Organizatorii Olimpiadei au fost Departamentul de Chimie de la Universitatea de Stat din Moscova, Institutul de Chimie de la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg, Andrei Melnichenko Foundation şi o companie, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Facebook a competiţiei internaţionale, potrivit adevarul.ro.

Felicitări tuturor celor care au făcut posibilă participarea acestor elevi genii la o olimpiadă internațională de o asemenea anvergură! Ei sunt elevii și profesorii care ne demonstrează că România poate să reușească multe lucruri!

Nicio fată nu a vrut să meargă cu el la balul de sfârșit de an: „Am decis să-mi fiu propria parteneră, m-am distrat de m... Știrea pe care puțini o citesc! Un tânăr român a reușit să intre la Universitatea Cambridge, la profilul Inginerie Aeros...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x