Antena Căutare

Evitarea disparitiei coralilor, asigurata prin congelarea lor

Cercetatori americani au creat o banca de corali congelati, sperand sa evite astfel disparitia lor si sa pastreze marea diversitate a coralilor din Hawai. Institutul de Biologie marina al Universitatii din Hawai si departamentul de zoologie al Institutului Smithsonian din Washington au instalat un laborator pe insula hawaiana Coconut Island, unde au fost congelate primele celule de coral-ciuperca (Fungia scutaria) si de coral Montipora capitata,informeaza AFP.

"Celulele de coral congelate sunt viabile. Vor putea fi dezghetate, teoretic, peste 50 sau 1 000 de ani si se va putea astfel recreea o specie sau dezvolta o populatie de corali", a explicat intr-un comunicat Mary Hagedorn, cercetatoare la Institutul de Conservare biologica al Institutului Smithsonian.

"Am decongelat deja esantioane de sperma de coral, pentru a le folosi la fertilizarea oualelor de coral si la aparitia larvelor de coral", a adaugat ea.

Coralii sunt considerati animale. Din cauza activitatii umane, barierele de corali si numeroasele animale carora coralii le servesc de adapost ar putea disparea in urmatorii 40 de ani, afirma autorii acestei experiente.

Sursa: Jurnalul National

Panica! Vodka nu se va mai vinde la Moscova dupa orele 22.00... Frank Fenner: Specia umana va disparea in 100 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x