Antena Căutare

Femei sterse din istoria Crestinismului

O serie de femei foarte influente pentru Crestinism au fost pur si simplu uitate de biserica. Profesorul Kate Cooper de la Universitatea din Manchester a identificat duzini de femeii date la o parte de crestinism, femei foarte influente in primele doua secole. Aceste femei au jucat un rol central in raspandirea si propovaduirea credintei crestine.

Una dintre aceste femei se numea Lydia - vanzatoarea bogata din Philippi, amintita in cartea Bibliei ca prima persoana ce l-a sponsoritzat pe Sf. Paul.

O alta femeie este Perpetua – ce locuia in Cartagina la sfarsitul celui de al doilea secol. Ea a devenit faimoasa la vremea sa datorita faptului ca a refuzat sa-si nege credinta, alegand sa fie martira.

O alta femeie despre care se crede ca a fost unul dintre discipolii Sfantului Paul este Thekla din Iconium. Ea s-a razvratit impotriva familiei si a refuzat sa se casatoreasca, gest foarte curajos pentru acele vremuri.

Comportamentul ei a devenit radacina religiei catolice in ceea ce inseamna castitatea si pastrarea virginitatii.

Multe povesti din Biblie – cum ar fi de exemplu povestea Mariei si a Martei din Evanghelia lui Luca – ne povestesc despre rolul femeii, daca ar fi sa citim cu atentie.

Sursele initiale povesc despre rolul femeii in crestinism, insa odata cu trecerea timpului, atentia a fost distrasa de la acest lucru.

Este foaret trist caci religia care incepe cu povestea unei mame si a copilului ei are atatea dificultati in a-si aminti rolurile importante pe care le-au avut femeile.

O adolescenta schimba lumea... autistilor: a creat un software care ii ajuta sa inteleaga sentimentele celorlalti!... Hyperloop: Autostrada viitorului, un sistem de transport revolutionar care va aparea in cel mult zece ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x