Antena Căutare

Femeia “greu de înecat”. Cum a supraviețuit scufundării Titanicului și altor două vase și cum a pierit în cele din urmă

Violet Jessop, o femeie cu origini irlandeze, a devenit întruchiparea curajului și a luptei neîncetate, după ce a supraviețuit scufundării Titanicului și a altor două nave.

violet jessop Galerie
Femeia “greu de înecat”. Cum a supraviețuit scufundării Titanicului și altor două vase și cum a pierit în cele din urmă | profimedia

Lupta ei cu moartea a început încă din copilărie. În mod miraculos, Violet a supraviețuit la trei dintre cele mai dezastruase scufundări ale secolului XX. Nu se poate spune exact dacă e vorba de noroc chior sau dacă Violet s-a zbătut din greu și a învins în lupta cu moartea.

Povestea cutremurătoare a lui Violet

Ea s-a născut în 1887 în Argentina, din părinți irlandezi, fiind unul dintre cei 6 copii care au supraviețuit în familia care initial avusese 9 prunci. Lupta ei cu moartea a început la o vârstă fragedă când în copilărie a fost diagnosticată cu tuberculoză. Violet Jessop a fost atât de puternică încât a combătutu boala care la acea vreme lua multe vieți.

La vârsta de 23 de ani, tânăra a decis să îi calce pe urme mamei sale, potrivit museumhack.com, și a devenit și ea stewardesă pe vase de croazieră. În 1910, ea a obținut un loc de muncă la bordul RMS Olympic. Deși totul părea că merge perfect, în 1911, nava s-a ciocnit cu HMS Hawke, o navă de război britanică.

Niciuna dintre cele două nave nu s-a scufundat, dar cu siguranță a fost o experiență ce ar fi convins pe oricine să renunțe la acest loc de muncă ce poate fi atât de periculos. În mod bizar, Violet a văzut totul ca pe o provocare și a continuat în acest domeniu.

Mai mult decât atât, când a apărut un anunț conform căruia se căutau stewardese pentru Titanic, tânăra a acceptat fără să stea pe gânduri. În 1912, din nefericire, Titanicul alovit un iceberg și s-a scufundat în Oceanul Atlantic.

Datorită regulii conform căreia femeile și copiii erau salvați primii de la bordul navei, Violet a ajuns pe o barcă de salvare, cea cu numărul 16, în timp ce un străin i-a lăsat în grijă și un bebeluș. La scurt timp după scufundarea vasului renumit, cei din bărcile de salvare au fost salvația de nava The Carpathia.

După ce a supraviețuit și acestei catastrofe, Violet nu a renunțat la meseria ei și a plecat pe vasul de croazieră HMHS Britannic. În timpul Primului Război Mondial, această navă s-a transformat în navă-spital, unde se tratau toți cei răniți în luptă.

Se pare că nava nu a rezistat foarte mult și 30 din cei 1.066 de pasageri ai săi au reușit să se salveze. În mod miraculos, Violet a supraviețuit din nou, dar de această data a avut o fractură craniană, după ce a sărit în apă și s-a lovit de elicea navei. Pe atunci, ea avea 29 de ani.

Cum a murit de fapt Violet Jessop

Deși a trecut prin aceste trei evenimente tragice care ar fi făcut pe oricine să renunțe, Violet a continuat să muncească pe nave de croazieră încă 34 de ani și s-a pensionat la vârsta de 63 de ani. La zeci de ani distanță, după acea fractură craniană, Violet a început să aibă dureri cumplite de cap și a mers la doctor. Se pare că acestea au apărut din cauza contuziei craniene suferite la scufundarea navei Britannic.

Bebelușul pe care ea l-a salvat de pe Titanic devenit adult a sunat-o pe Violet să îi mulțumească. Violet a rămas surprinsă pentru că ea nu povestise absolut nimănui despre faptul că salvase acel bebeluș. Norocoasa Violet a murit în 1971 din cauza unui atac de cord, iar jurnalul ei a fost găsit în 1996.

Cel mai păros bebeluș din lume a avut deja 5 joburi într-un an! Cum arată acum băiatul... Ce face și acum arată azi băiatul înfometat din Nigeria, care a emoționat întreaga planetă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x