Antena Căutare

Fenomen meteo extrem de ciudat. A început să plouă cu pești! Aceștia cădeau din cer pretutindeni

A plouat cu pești! Un fenomen al naturii ciudat a avut loc recent într-un orășel din zona de nord a Australiei, iar localnicii au rămas uimiți de furtuna care le-a adus „surprize” nebănuite. Cum explică meteorologii ceea ce s-a întâmplat.

pesti Galerie
Ce povestesc localnicii care au văzut fenomenul. Cum se explică | Pixabay/Getty

Un fenomen al naturii cel puțin bizar a avut loc recent în Lajamanu, un mic oraș situat în Teritoriul de Nord al Australiei, care se află la marginea deșertului Tanami. Aceștia au observat cum, în timpul unei furtuni, a început să plouă cu pești, la propriu. Peștii cădeau pur și simplu din cer și se loveau de ce întâlneau în cale.

Citește și: Ce a fost norul uriaș din Iași care i-a speriat pe locuitorii orașului. Pe cer a avut loc un fenomen ciudat

Micul oraș unde a plouat cu pești, la propriu. Localnicii au rămas șocați

Evenimentul meteorologic ciudat i-a șocat și uimit deopotrivă pe localnici, care se așteptau inițial la o ploaie simplă, nu o furtună în toată regula, care a mai adus și „surprize.” Se pare însă că nu este prima dată când localitatea se confruntă cu asemenea problemă, însă fenomenul nu a mai fost observat în zonă de mai bine de un deceniu.

Consilierul local din Lajamanu, Andrew Johnson Japanangka, a explicat că a existat o „furtună mare” îndreptată spre oraș, iar imediat cum ploaia a început, „a văzut pești căzând din cer”, iar mulți dintre aceștia erau încă în viață, zbătându-se.

Oamenii au fotografiat fenomenul ciudat iar întreaga furtună „cu pești” a fost documentată în pozele localnicilor. Aceștia au declarat că au asistat la ceva nemaivazut. „I-am văzut cum cădeau pe sol. Unii cădeau și se loveau de acoperișuri. Copiii îi ridicau de pe jos și îi păstrau în borcane, să se joace cu ei”, a continuat oficialul.

Citește și: Fenomen misterios în Alaska. De ce a apărut pe cer această urmă cu formă bizară

Cum explică meteorologii fenomenul. Ce a cauzat „ploaia cu pești”

Majoritatea peștilor au rămas în bălțile care s-au format în oraș. Japanangka a adăugat că a fost „cel mai uimitor lucru” pe care comunitatea din Lajamanu l-a văzut vreodată. Fenomenul nu este străin localității, acest lucru întâmplându-se de cel puțin patru ori în ultimii 30 de ani. Ultima dată când acest eveniment meteorologic rar s-a întâmplat în oraș a fost în martie 2010.

Meterologii cred că acest fenomen este cauzat de vârtejuri puternice de vânt deasupra apelor, cum ar fi tornadele, care „aspiră” apa cu tot cu pești. Apoi, totul cade sub formă de ploaie, chiar și la sute de kilometri distanță, potrivit Daily Mail.

Ea e tânăra care a învins lupta cu cancerul și a devenit model. Deși i s-a reproșat că „arată ca un băiat”, continuă să ... Povestea bărbatului cu trei soții, care a ales să fie casnic, iar femeile să aducă bani acasă: „E bine că-i dăm o mână d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x