Antena Căutare

Fenomen spectaculos pe cer! Curentul de meteori "Perseidele" va avea activitatea maximă în noaptea de 12 spre 13 august

Curentul de meteori "Perseidele", unul dintre numeroasele roiuri active într-un an, va avea punctul maxim de activitate în noaptea de 12 spre 13 august, potrivit Societăţii Astronomice Române de Meteori.

Curentul de meteori "Perseidele" poate fi admirat în noapte de 12 spre 13 august

Curentul de meteori "Perseidele", unul dintre numeroasele roiuri active într-un an, va avea punctul maxim de activitate în noaptea de 12 spre 13 august, potrivit Societăţii Astronomice Române de Meteori.

În perioada 10 - 15 august, curentul de meteori "Perseide" este foarte activ, iar momentul de activitate maximă va fi anul acesta între 12 august, ora 21.00, şi 13 august, ora 17.00.

Societatea Astronomică Română de Meteori informează că acest moment de activitate maximă va fi foarte uşor de observat anul acesta, pentru că cerul va fi liber, fără lumina satelitului natural al Pământului, pe 14 august fiind Lună nouă.

Curentul de meteori "Perseide", unul dintre cele mai strălucitoare fenomene de acest tip, are loc în fiecare an, între 17 iulie şi 24 august.

Stare de urgență în Rusia de când a apărut un fenomen bizar! Nu s-a mai văzut așa ceva de mai bine de 30 de ani

Orice meteor a cărui traiectorie inversă ajunge în constelaţia Cassiopeia este o "perseidă", potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti, scrie mediafax.ro.

Fenomenele astronomice de acest tip se urmăresc cel mai bine din locurile cu cer curat, aşa că din oraşele mari nu se pot observa mulţi meteori. Cel mai bun este un loc la ţară sau la munte, dar este potrivit şi un loc de observaţii aflat la marginea oraşelor mari. Pentru a observa ploaia de meteori, cei interesaţi nu au nevoie de un instrument astronomic special.

Horoscopul dragostei: Află ce se întâmplă cu relaţia ta în perioada următoare, în funcţie de zodie... Forma degetelor de la picioare poate scoate la iveală lucruri uimitoare despre personalitatea ta...
Focaccia simplă de casă. Rețetă de pâine din bucătăria italiană
Atunci când ți-e poftă de pâine preparată în casă, cu siguranță te gândești care ar fi...
Horoscopul zilei de 31 martie 2023. Leii sunt plini de energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 martie 2023 spune că nativii din zodia Leilor nor avea parte de o zi...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2023. Taurii vor avea parte de o nouă poveste de iubire
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x