Antena Căutare

Fenomenul care a uimit și oamenii de știință. Nimeni nu a găsit până acum o explicație logică a ceea ce se întâmplă

Mica biserică din sudul Greciei este cunoscută în întreaga lume. Miracolul păstrat de zidurile acestei clădiri aduce anual mii de vizitatori.

Surprinzător este faptul că în interior nu se vede niciun trunchi de copac, rădăcinile fiind răspândite prin pereți și acoperiș, formând corp comun cu clădirea. Deși supusă la o uriașă presiune, clădirea a rămas în picioare de foarte mult timp…

Capela Sf. Teodora datează din secolul al XII-lea și este construită din piatră. Acoperișul lăcașului de cult este subțire și fără nici un suport special, iar acești copaci au rămas în picioare peste timp, printr-un adevărat miracol. Oamenii de știință nu-și pot explica modul în care copacii cresc pe un acoperiș subțire, fără a distruge biserica.

În anul 2003, la al IV-lea simpozion de „Arheometrie” din Grecia, a fost prezentat un raport geofizic despre bisericuța din Vasta, scrie stiinta-mister.ro. Profesorii de la Universitatea din Patras au venit la Vasta special pentru a studia „minunea”. Ei au decis să facă un test cu ultrasunete și să analizeze fiecare parte a pereților. Rezultatele studiului au oferit cercetătorilor răspunsurile necesare pentru restaurarea completă a monumentului. Ei au observat modul în care rădăcinile au crescut prin spațiile mici dintre pietrele zidului, de sus de pe acoperiș până jos, la sol. Zidurile sunt supuse unei presiuni constante, iar clădirea a devenit practic „un corp viu”

Miracol! A căzut peste bord dintr-o navă de croazieră și a fost salvată după zece ore petrecute în apă! Mărturisirile sf... Premieră în portul Constanţa. Bricul Mircea a plecat în cel de-al doilea voiaj de instrucţie pe mare din acest an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x