Antena Căutare

Ce condiție a impus un restaurant clienților pentru a le oferi mese gratis. Poliția a intervenit imediat

Un restaurant din China, care și-a provocat clienții să mănânce mai mult de 100 de găluște în schimbul unei mese gratuite, a ajuns în atenția autorităților, care investighează dacă a încălcat legea țării împotriva risipei alimentare.

Ce condiție a impus un restaurant clienților pentru a le oferi mese gratis. Poliția a intervenit imediat Galerie
Un restaurant a organizat un concurs de mâncare, dar poliția a intervenit. | Shutterstock.com

Autoritățile locale din orașul Yibin din provincia Sichuan, situată în sud-vestul țării, s-au năpustit asupra restaurantului după ce au auzit de "provocarea regelui stomacului mare", a relatează CNN.

Se pare că provocarea a implicat o competiție între clienții care au fost puși să mănânce 108 chaoshous, sau găluște condimentate de wonton, cât mai repede posibil pentru a câștiga o masă gratuită și premii suplimentare.

Citește și: Un bărbat din România a intrat cu un şarpe uriaş la gât, într-un fast-food | Video. Cum a reacționat personalul

Conform legii, proprietarii de restaurante pot fi amendați cu până la 10.000 de yuani dacă ajung să facă risipă alimentară prin cantitățile pe care le oferă clienților

Restaurantul din Yibin "demonstrează public comportamente în exces și de manipulare a clienților să comande în exces", a declarat Cover, citând autoritatea locală de reglementare a pieței. Conform legii, proprietarii de restaurante pot fi amendați cu până la 10.000 de yuani (1.400 de dolari) dacă unitățile lor "induc în eroare clienții să comande în exces pentru a provoca risipă".

Pentru a stârni interesul, restaurantul a făcut publicitate ofertei pe rețelele de socializare pentru a atrage clienții, dar s-a trezit într-o situație delicată în fața Administrația de Stat pentru Reglementarea Pieței, care a declarat că va deschide o investigație pentru a stabili dacă a încălcat legea privind risipa alimentară.

Citește și: Trucul inedit pentru șnițele mai gustoase. Un ingredient simplu adăugat în făină schimbă tot ce știai până acum

În timp ce concursurile de mâncat sunt relativ comune în țările occidentale și pot aduce faimă câștigătorilor lor - cum ar fi Joey Chestnut, care a câștigat concursul internațional de mâncat hot-dog Nathan's Famous din Coney Island, înghițind 62 de hot-dog în 10 minute - acestea, însă pot fi o chestiune sensibilă în China.

Mulți din țară țin omagiu cu privire la foametea din anii 1950 și 1960, care a ucis aproximativ 45 de milioane de oameni.

The Cover a declarat că restaurantul, al cărui nume nu a fost menționat, este unul dintre cele câteva care sunt cercetate de autorități în legătură cu astfel de competiții similare care încurjează risipa alimentară prin ingurgitarea unei cantități de mâncare mult peste nevoia normală a corpului.

Citește și: O femeie a ajuns la urgențe după ce sub pielea sa părea că se mișcă ceva. Ce a descoperit a dat fiori până și specialiștilor

Liderul chinez Xi Jinping a calificat în trecut risipa de alimente drept "șocantă și dureroasă", iar în luna martie a acestui an a declarat că aprovizionarea cu produse agricole este ca și fundamentul securității naționale.

Legea împotriva risipei de alimente a fost promulgată în 2021, în urma criticilor ascuțite ale guvernului la adresa bloggerilor online care transmiteau în direct imagini în timp ce mâncau pe nerăsuflate, totul doar pentru a atrage telespectatori. Multe dintre conturile lor au fost ulterior suspendate de platformele de socializare.

Posturile de radio și de televiziune, precum și furnizorii de materiale video și audio online, riscă o amendă maximă de 10 ori mai mare dacă se constată că sunt implicați în "realizarea, publicarea, promovarea de programe sau mesaje audio despre mâncatul excesiv și despre consumul excesiv de alimente și băuturi alcoolice".

Cu toate acestea, unii utilizatori chinezi de internet au criticat autoritățile pentru că au exagerat.

"Este aceasta socotită ca fiind o risipă? De ce să nu-i lăsăm pe oameni să concureze? Mâncarea neconsumată acolo va ajunge de fapt la cei săraci?", a scris un utilizator pe Weibo, versiunea chineză a Twitter.

Citește și: Rețetă de sarmale mănăstirești cu ce ai în casă. Ingredientul pe care măicuțele îl pun pentru un plus de savoare

O femeie a atins cea mai periculoasă plantă din lume și nici morfina nu o mai ajută. Cum arată și ce pățesc cei care o a... Un turist a vrut să facă un selfie, dar camera a surprins ceva bizar pe fundal. Omul s-a mirat când a văzut ce a apărut ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x