Antena Căutare

Floarea de colț, sărbătorită de Google prin doodle-ul de astăzi, 5 martie

Cu toții am auzit de Floarea de colț, acea minunăție a naturii, protejată prin lege, care se găsește foarte rar.

Cu toții am auzit de floarea de colț, acea minunăție a naturii, protejată prin lege, care se găsește foarte rar. Astăzi, este sărbătorită de Google printr-un doodle special. Iată de ce este atât de importantă.

Floarea de colț este cunoscută sub numele de floarea „edelweiss”, cuvânt de origine germană. „Edel” înseamnă „nobil” și „weiss” se traduce prin cuvântul „alb”.

Cuvântul „edelweiss” a fost descoperit pentru prima dată în scris pe 5 martie 1784. Acesta este și motivul pentru care este sărbătorită astăzi, la 234 de ani de când Floarea de colț este recunoscută în mod oficial.

Leontopodium nivale, cunoscută popular sub numele floare de colț, înflorește numai în lunile de vară, din iunie până în septembrie. Forma sa caracteristică este aceea de dublă-stea și este extrem de ușor de recunoscut atât în ​​natură, cât și în folclor.

În România planta ajunge doar până la înălţimea de maximum 20 de centimetri, ea poate creşte în alte ţări până la 50-80 de centimetri.

Floarea de colț, sărbătorită de Google prin doodle-ul de astăzi, 5 martie
Foto: Thomas Mathis

În România, floarea de colț poate fi întâlnită în Munţii Maramureşului şi Munţii Rodnei, Obcinele Bucovinei, Rarău, Ceahlău, Ciucaş, Munţii Bucegi, Făgăraş, Cozia şi Retezat.

Doodle-ul aniversar, de astăzi, creat de Google aparține artistei din Kassel, Rita Fürstenau, și prezintă floarea edelweiss într-un design tradițional alcătuit din cusături încrucișate.

Floarea de colț, sărbătorită de Google prin doodle-ul de astăzi, 5 martie

Cel mai renumit fizician face o declarație uimitoare! Teoria lui te va surprinde... De ce este floarea de colţ SIMBOLUL IUBIRII. Este declarată din 1993 monument al naturii, în România...
Top 5 cele mai frumoase locuri din Europa în 2023. Ce să vizitezi anul acesta
Este perioada ideală pentru a-ți pune la punct planurile pentru următoarea vacanță. Noi...
Horoscopul zilei de 27 martie 2023. Gemenii sunt cu capul în nori. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 martie 2023 aduce schimbări în viețile celor mai mulți antivi din...
Parteneri
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x