Antena Căutare

FOTO! 6 lucruri ULUITOARE descoperite in spatiu!

Ai putea crede ca planetele din sistemul nostru solar sunt doar niste sfere imense din roca si gaz. Totusi, spatiul este plin de lucruri interesante si ciudate. Iata 6 lucruri uimitoare descoperite in spatiu!

1. Planeta din diamant

Cercetatorii au studiat aproape 700 de planete din afara sistemului nostru solar. Acestia au descoperit o planeta din diamant, pe care au numit-o PSR J1719-1438b.

2. Un nor de ploaie gigantic

Cercetatorii au descoperit o masa imensa de apa care pluteste prin spatiu. Acest masiv rezervor de vapori din apa este cel mai mare din univers, descoperit pana acum. Norul de ploaie este de 100.000 de ori mai mare decat Soarele si are de 140 de trilioane de ori mai multa apa decat oceanele Terrei.

3. Fulgerul!

Nu este vorba despre fulgerele pe care le intalnim pe Pamant in timpul furtunilor violente. Cercetatorii au descoperit ca fulgerele au loc si in spatiu. Acestea sunt mase puternice de electricitate, egale cu un trilion de fulgere de pe Pamant.

4. Steaua rece

Cand vorbesti despre stele, te gandesti la Soare si la temperaturile extrem de crescute de acolo. Totusi, cercetatorii au descoperit o stea cu o temperatura de doar 70 de grade Celsius.

5. Steaua de 1500 de ori mai mare decat Soarele

Soarele nostru este de 109 mai mare decat Pamantul. Acum, imagineaza-ti o stea care e de 1500 de ori mai mare decat Soarele. VY Canis Mjority are un diametru de aproape 3 miliarde de kilometri.

6. Masa gigantica de gaz de la inceputul lumii

Razele solare ajung pe pamant cu o intarziere de 8 minute. Deci, atunci cand privesti cerul, e ca si cum ai privi in trecut. Cercetatorii au descoperit o masa gigantica de gaz cu suprafata de 200 de milioane de ani lumina. Astfel, lumina emisa intr-un capat ajunge la cealalata margine in 200 de milioane de ani. Lumina emisa de aceasta masa gazoasa a atins Pamantul in 12 miliarde de ani, ceea ce inseamna ca aceasta poate fi o bucatica din marele Big Bang.

Vezi si GALERIA FOTO de mai jos!

Sursa / FOTO: cracked.com

Cea mai scumpa fotografie din lume s-a vandut cu 4,3 milioane de dolari!... 11.11.2011: o zi a nuntilor in multe tari ale lumii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x