Antena Căutare

FOTO INEDIT: Iată cum arată primul covrig din lume! Îl mănânci în fiecare zi, dar nu ştii când şi unde a apărut

Arheologii germani au descoperit mai multe produse de patiserie vechi de 250 de ani, în cadrul unor săpături efectuate în orașul Regensburg.

Arheologii germani au descoperit mai multe produse de patiserie vechi de 250 de ani, în cadrul unor săpături efectuate în orașul Regensburg.

Specialiştii care efectuau săpături la un sit din centrul orașului au dezgropat rămășițele carbonizate ale unor chifle, a unui covrig și a unui croissant din secolul al XVIII-lea.


"Descoperirea este ceva special, deoarece reprezintă o frântură din viața de zi cu zi", a declarat primarul orașului Regensburg, Joachim Wolbergs.


"Vă pot garanta că este vorba de cel mai vechi covrig descoperit vreodată", a declarat Silvia Codreanu-Windauer, de la Biroul pentru Conservarea Monumentelor din Bavaria.


Zona respectivă este de mai mulți ani sursa unor importante descoperiri arheologice. Aici a fost descoperită o casă de lemn a cărei vechime a fost aproximată la 1.200 ani, un loc de execuție din perioada medievală și o pasarelă de lemn, de la începutul Evului Mediu, care ducea spre Dunăre.


Cum arăta un calendar sexy la 1890! Imaginile care au stârnit o adevărată furtună... Azi e VINERI 13! Uite ce NU ai voie să faci dacă vrei să te ocolească ghinionul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x