Antena Căutare

FOTO | O comoară de un milion de euro, folosită de o bătrână din Buzău pe post de opritor de ușă! A fost ignorată inclusiv de hoți

O bătrână din județul Buzău a trăit ani de zile cu o adevărată comoară în casă, fără să își dea seama de valoarea impresionantă a obiectului. Iată ce deținea chiar în locuința sa!

Galerie
FOTO | O comoară de un milion de euro, folosită de o bătrână din Buzău pe post de opritor de ușă! A fost ignorată inclusiv de hoți | Captură Youtube Muzeul Județean Buzău

O poveste incredibilă, desprinsă parcă dintr-un scenariu de film, a ieșit la iveală în comuna Colți din județul Buzău. O bătrână a folosit ani de zile o bucată de chihlimbar, estimată acum a fi cea mai mare din lume și cu o valoare de peste un milion de euro, drept simplu opritor de ușă, potrivit worldrecordacademy.org.

Citește și: Descoperire incredibilă într-o pădure din Botoșani. Peste ce au dat trei bărbați: „Noi ne-am dat seama imediat...”

O bătrână deținea o adevărată avere în casă fără să știe

Județul Buzău este cunoscut pentru zăcămintele de chihlimbar, iar această descoperire a fost făcută în comuna Colț.

Articolul continuă după reclamă

Rudele femeii povestesc că, la un moment dat, casa acesteia a fost prădată de hoți, care i-au furat un lănțișor, dar au ignorat complet piatra de un milion de euro.

Abia în anul 1991, după moartea bătrânei, piatra a ajuns în atenția autorităților, fiind vândută statului român de către o urmașă a acesteia. Ulterior, o analiză de laborator a confirmat autenticitatea și valoarea extraordinară a „bolovanului”. Unicitatea pietrei de chihlimbar a fost confirmată și de specialiști de la Muzeul de Istorie din Cracovia.

„Bucata de chihlimbar care cântărește trei kilograme și jumătate a ajuns în proprietatea statului, după ce o rudă a femeii și-a dat seama cât este de valoroasă. A fost clasificată drept obiect de tezaur, și acum se află în proprietatea Muzeului Județean Buzău”, potrivit digi24.ro.

Pe lângă mărimea record, analizele făcute de specialiști mai arată că bucata de chihlimbar are o vechime impresionantă. Mai exact, cercetătorii estimează faptul că ar putea avea între 40 și 70 de milioane de ani.

După ce s-a aflat cât este de important, chihlimbarul a fost declarat obiect de patrimoniu. A fost dus la Muzeul Județean Buzău, unde acum poate fi văzut de toți vizitatorii, mai transmit sursele citate mai sus.

AICI IMAGINI CU OBIECTUL DE TEZAUR, FOLOSIT CA OPRITOR DE UȘĂ:

Citește și: Un bărbat se plimba pe o plajă atunci când a găsit un borcan și l-a deschis, dar entuziasmul i-a dispărut instant. Ce conținea

Iluzie optică ce ascunde un test de personalitate! Privește imaginea și spune în ce direcție se rotește calul. Află ce m...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x