Fotografia și clipul în care un urs polar moare de foame te vor emoționa până la lacrimi. Slăbit și înfometat, animalul e o victimă a încălzirii globale

Imaginile și cliprl surprinse în zona arctică a Canadei care înfățișează un urs lihnit de foame și slab în căutarea hranei a impresionat până la lacrimi lumea întreagă.

Imaginile și cliprl surprinse în zona arctică a Canadei care înfățișează un urs lihnit de foame și slab în căutarea hranei a impresionat până la lacrimi lumea întreagă.

Ambele au devenit virale pe internet, iar destinul crud al animalului i-a sensibilizat până și pe oamenii de știință care studiază efectele încălzirii globale la nivel planetar.

Înregistrările video din Arhipelagul Arctic Canadian oferă o imagine clară şi sumbră a impactului pe care schimbările climatice îl au asupra urşilor polari din regiune. Pe pământurile fără urmă de gheață sau zăpadă, ursul polar încearcă să supraviețuiască și să găsească hrană...

Scena a fost surprinsă de un ONG, în timpul unei expediţii pe insula canadiană Baffin. „Întreaga echipă se abţinea să plângă şi să-şi exprime emoţiile în timp ce documenta situaţia acestui urs polar pe moarte”, a povestit fotograful Paul Nicklen într-o postare pe o pagină de socializare.

Cercetătorii susţin că ursul nu era bătrân şi că a pierit, probabil, la câteva ore după ce a fost zărit agonizând.

Toată această tragedie este cauzată de încălzirea globală care distruge habitatului urşilor polari şi al altor animale care trăiesc în zona arctică.

Ultimele știri