Căutare Live

Fragmente de meteorit, de 20 de ori mai scumpe decat aurul

Cautatorii de fragmente de meteoriti se indreapta in numar tot mai mare catre o zona dintr-un desert din California in speranta ca vor gasi bucati ale unor astfel de corpuri ceresti ce valoreaza de 20 de ori mai mult decat aurul.

Potrivit The Sun, mii de pasionati de astronomie merg in Statele Unite in locul unde a cazut un meteorit de 70 de tone si spera sa gaseasca fragmente din acesta.

Rocile din meteoritul care a cazut in statul California sunt alcatuite din condrit carbonat si sunt extrem de rare. Colectionarii platesc pana la 600 de lire pe un gram dintr-o astfel de roca. Cele mai multe fragmente gasite pana acum sunt mici, cel mai mare cantarind doar 19 grame.

Un grup de oameni de stiinta echipati cu senzori si camere video a survolat zona cu un elicopter in cautarea unor fragmente mai mari din meteoritul format la inceputul sistemului solar.

Foto: The Sun

VIDEO! JO 2012: Douazeci de croati vor pedala din Zagreb pana-n Londra!... Un britanic a inventat un claxon de bicicleta mai zgomotos decat un avion...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri