Antena Căutare

Guvernul din Nepal vrea sa determine inaltimea exacta a muntelui Everest

Guvernul nepalez a ordonat o noua masurare a muntelui Everest pentru a determina cu exactitate ce altitudine are cel mai inalt munte din lume.

Nepal a continuat sa recunoasca masuratoarea veche de zeci de ani de 8.848 metri. Totusi, in ultimul timp, cataratori din China si Vest au sustinut alte cifre.

Purtatorul de cuvant al ministerului Reformei Agrare, Gopal Giri, a declarat ca guvernul a decis saptamana trecuta, in timpul discutiilor anuale despre buget, sa aprobe noile masuratori. Planurile vor fi aprobate saptamana aceasta, iar pe varful muntelui va fi plasat un dispozitiv care va masura inaltimea folosind tehnologia satelitilor.

Statiile vor fi amplasate in trei locatii diferite, folosind sistemul pozitionarii globale, iar misiunea va dura doi ani, a mai spus oficialul.

O expeditie americana care a avut loc in 1999 a spus ca a folosit sateliti GPS pentru a afla ca muntele Everest are o inaltime de 8.850 de metri, o masuratoare care este luata in considerare tot mai des in ultima perioada. Chinezii au venit si ei cu o masuratoare recenta de 8.844 de metri.

Foto: EPA/Intact Images

VIDEO! Hot de masini prins cu excavatorul de un norvegian nervos... Irlanda: O doctorita care si-a facut studiile in Romania nu a fost capabila sa ia pulsul unui pacient...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x