Antena Căutare

Irlanda: O doctorita care si-a facut studiile in Romania nu a fost capabila sa ia pulsul unui pacient

O doctorita de la un spital din Irlanda, care a studiat in Romania, nu a fost in stare sa ia pulsul unui pacient, informeaza editia electronica a Irish Times.


Doctorita Asia Ndaga, care a terminat Medicina in 2008, in Romania, a incercat sa ia pulsul bolnavului prin punerea degetelor pe partea opusa incheieturii mainii, adica exact invers fata de cum se procedeaza in mod normal. Apoi, a concluzionat ca pacientul avea un ritm normal al batailor inimii.

"In mod evident, am fost un pic socat, asa ca am rugat-o sa ia pulsul pacientului si la picioare", a declarat dr. Ken Mulpeterk, de la spitalul Letterkennyk.

De data aceasta, doctorita Asia Ndaga "a pus doua degete pe niste zone ale piciorului unde nu se poate simti pulsul", a povestit medicul Mulpeterk.

A urmat a treia proba de incercare, cand cadrul medical trebuia sa precizeze cantitatea de oxigen administrata bolnavului. Doctorita a picat si aceasta proba, desi raspunsul putea fi citit, cu usurinta, de pe masca de oxigen a pacientului si de pe un aparat montat pe perete.

In final, ea a sugerat ca pacientul respectiv sufera de rahitism.

Comisia de ancheta a stabilit ca doctorita Asia Ndaga are o performanta profesionala scazuta si contractul ei a fost anulat. Medicul lucra la Letterkenny General Hospital de la 1 iulie 2010.

Asia Ndaga, in varsta de 31 de ani, a studiat in Romania si a sustinut examenul de rezidentiat la noi in tara, in 2008.

sursa: Antena3

Guvernul din Nepal vrea sa determine inaltimea exacta a muntelui Everest... VIDEO! Porumbelul care calatoreste de trei ani cu feribotul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x