Antena Căutare

Houston, avem o problema! Convorbirile astronautilor, disponibile pe internet

Spacelog.org este un proiect care isi propune sa ofere publicului transcrierile comunicatiilor radio dintre astronauti si centrul de control al NASA de la Houston din misiunile istorice ale agentiei spatiale americane.

Celebrele cuvine "Houston, avem o problema", rostite de comandantul Jim Lovell in cea de-a doua zi a ceea ce avea sa fie a treia aselenizare a SUA -1970 - vor ramane in istorie, alaturi de misiune.

In prezent, multumita programatorului britanic Andrew Godwin, este posibil, in sfarsit sa vedem transcrierile NASA, online.

Spacelog.org a publicat transcrierile radio ale primelor misiuni cu oameni in spatiu.

Pentru moment, site-ul gazduieste transcrierile misiunii Apollo 13, precum si cele ale Mercury-Atlas 6, misiunea lui John Glenn la bordul Friendship 7, primul american care a intrat in orbita Terrei.

Se pot consulta si fotografiile istorice realizate cu ocazia misiunilor, precum si alte informatii despre problemele din timpul zborurilor si masurile luate pentru a le rezolva. Un glosar explica termenii tehnici.

In curand, site-ul va gazdui si transcrierile misiunilor Gemini 7, Apollo 8 si Apollo 11, prima aselenizare.

Citește și: Houston, we have a problem. Fraza care a făcut istorie e, de fapt, greșită. Povestea ”eșecului reușit” dintr-o zi de 13

Sursa: Jurnalul National

Vezi "Topul cumparaturilor" miliardarilor pe criza: o insula de 400 mil. $ sau trufe cu 330.000 $... VIDEO! "Epoca de Aur": In Buzau exista un magazin ca in comunism...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x