Căutare Live

Icoana cu chipul... Nadiei Comaneci

Turistii care ajung in Orsova au ocazia sa vada icoana in care apare... Nadia Comaneci. Asta, numai intr-o biserica romano-catolica

Catedrala din Orsova este singurul lacas de cult catolic construit in regimul comunist de catre arhitectul Hans Fackelmann. Mai mult de atat, chiar si infatisarea este unica. Ca un cort, cu acoperisul in forma de cruce, biserica atrage multi numerosi curiosi.

Ceea ce multi nu stiu, este insa faptul ca, aici, artistul Gabriel Popa a pictat „Drumul Crucii” intr-o maniera moderna, folosind obiecte contemporane in ilustrarea momentelor biblice. In tablouri apar, astfel, fostul component al trupei The Beatles, John Lennon, revolutionarul bolsevic Vladimir Lenin, gimnasta Nadia Comaneci sau actorul Florin Piersic.

Biserica se numeste „Neprihanita Zamislire”, serviciul religios se oficiaza in patru limbi: ceha, maghiara, germana si romana, iar vizitarea sa este gratuita.

GALERIE FOTO! Statuile antice de la Luvru, imbracate dupa ultima fita!... "Fetita de doua luni, ii place sa se joace. O vand". Anuntul unui tanar gelos pe copilul sau...
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Ce înseamna acest aspect pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 2 octombrie 2022. Pe final de lună septembrie și început de lună...
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022. Racii se gândesc la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 octombrie 2022 spune că nativii din zodia Racilor se gândesc serios la...
Parteneri
Prințul Harry a fost pe front, în războiul din Afganistan. Ce rol a jucat în armata britanică
Catine.ro
Ultimele știri
x