Antena Căutare

Icoana cu chipul... Nadiei Comaneci

Turistii care ajung in Orsova au ocazia sa vada icoana in care apare... Nadia Comaneci. Asta, numai intr-o biserica romano-catolica

Catedrala din Orsova este singurul lacas de cult catolic construit in regimul comunist de catre arhitectul Hans Fackelmann. Mai mult de atat, chiar si infatisarea este unica. Ca un cort, cu acoperisul in forma de cruce, biserica atrage multi numerosi curiosi.

Ceea ce multi nu stiu, este insa faptul ca, aici, artistul Gabriel Popa a pictat „Drumul Crucii” intr-o maniera moderna, folosind obiecte contemporane in ilustrarea momentelor biblice. In tablouri apar, astfel, fostul component al trupei The Beatles, John Lennon, revolutionarul bolsevic Vladimir Lenin, gimnasta Nadia Comaneci sau actorul Florin Piersic.

Biserica se numeste „Neprihanita Zamislire”, serviciul religios se oficiaza in patru limbi: ceha, maghiara, germana si romana, iar vizitarea sa este gratuita.

GALERIE FOTO! Statuile antice de la Luvru, imbracate dupa ultima fita!... "Fetita de doua luni, ii place sa se joace. O vand". Anuntul unui tanar gelos pe copilul sau...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x