Antena Căutare

Iluzie optică virală. Crezi că poți să găsești pasărea dintre pietre? Unde se ascunde aceasta, de fapt. Iată răspunsul

Un fotograf se plimba pe o plajă în căutare de cadre perfecte atunci când a reușit să surprindă o pasăre perfect camuflată într-un pietriș. Imaginea a devenit virală și s-a transformat într-o iluzie optică virală. Crezi că poți găsi pasărea din imagine?

imagine cu o pasare camuflata pe pietre Galerie
O imagine cu o pasăre pe pietriș s-a transformat într-o iluzie optică de senzație | sursa foto: Profimedia

În timp ce se plimba, un bărbat a reușit să surprindă într-o fotografie o iluzie optică de senzație. O pasăre a reușit să se camufleze perfect printre niște pietre de pe o plajă.

O iluzie optică îi face pe internauți să se întrebe unde este pasărea din imagine

Un fotograf pasionat de păsări și de natură a decis într-o zi să profite de timpul liber și de vremea frumoasă pentru a căuta cadre perfecte la malul mării. La un moment dat, acesta a observat că ceva se mișcă într-un pietriș din apropiere.

A pozat înaripata și, la scurt timp după ce a publicat imaginea pe internet, aceasta a devenit virală și s-a transformat într-o iluzie optică de senzație, la care mulți au dat share.

Citește și: Iluzie optică virală. Crezi că găsești ursul din imagine? Unde este animalul și cât de bine te descurcai dacă erai în pădure

Raphael Van Golez, în vârstă de 44 de ani, obișnuiește să se plimbe des pe plajă, doar că într-una dintre zile a fost cu adevărat norocos. A reușit să dea peste un exemplar superb de codabatură albă, o pasăre de dimensiuni mici, din familia Motacillidelor. Aceasta trăiește pe arii extinse, în Europa, Asia și nordul Africii. Exemplarele din nordul Europei și Asiei, migrează iarna în sud, uneori până în nordul Africii, dar cele din regiunile cu climă mai blândă rămân sedentare.

Fără să mai stea pe gânduri, omul a pus imediat mâna pe aparatul de fotografiat și a pozat pasărea care era perfect camuflată în pietrișul de pe plaja Winchelsea din East Sussex (Marea Britanie).

Citește și: Test de personalitate. Ce vezi prima oară în această iluzie optică arată un secret important despre tine

„Mi-a luat ceva, în jur de vreo zece secunde, să realizez ce văd și să pot face această fotografie”, a dezvăluit bărbatul.

Fotografia a fost apoi publicată pe internet și a devenit imediat virală. Oameni din întreaga lume au încercat să descopere unde se află ascunsă pasărea, însă puțini au fost cei care au reușit să facă acest lucru într-un timp cât mai scurt, de doar câteva secunde.

Pasărea are penajul gri cu alb și cu negru, lucru ce o face să se camufleze atât de ușor pe pietrișul de pe plajă. Totuși, cei care dau dovadă de răbdare și de o privire ageră o vor descoperi.

Uneori, creierul uman este predispus să observe imaginile sau elementele cu care este mai familiarizat. Există momente în care jocul de lumini, nuanțe sau umbre pot „juca feste”, păcălind ochiul uman sau percepția și dând naștere astfel așa-numitelor iluzii optice.

Urmărește atent imaginea de mai sus și încearcă să descoperi unde se află pasărea, de fapt. Poți afla răspunsul în galeria foto de mai sus.

Un tată folosește „metoda cartoful” ca să își calmeze copilul atunci când acesta are o criză de furie. Ce presupune... S-a uitat la fața câinelui și i se deforma în timp real. Ce a pățit bietul animal și cum a acționat stăpânul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x