Imagine spectaculoasă, publicată de NASA! Cum arată vara pe planeta Saturn - Foto

O imagine spectaculoasă ce arată cum se manifestă vara pe planeta Saturn, surprinsă de Telescopul Hubble, a fost publicată de NASA.

Imagine spectaculoasă, publicată de NASA! Cum arată vara pe planeta Saturn - Foto

NASA

Fotografia a fost făcută pe 4 iulie, când planeta se afla la 1.350.239.616 km distanță de Pământ, potrivit unui comunicat al NASA.

În emisfera nordică a planetei Saturn, îndreptată spre Pământ, a apărut o zonă roștiatică, despre care oamenii de știință spun că ar fi apărut în urma încălzirii datorită apropierii soarelui, afectând grosimea stratului de gheață.

O altă posibilitate este ca lumina solară mai puternică să modifice cantitatea de ceață fotochimică.

„Este uimitor faptul că, chiar și după câțiva ani, vedem schimbări de «anotimpuri» pe Saturn", a declarat Amy Simon, cercetător în cadrul NASA, potrivit digi24.ro.

Cum arată Soarele, de la cea mai mică distanță atinsă vreodată! Imagini fabuloase! „Se văd focuri de tabără” VIDEO

Acum 30 de ani, pe 24 aprilie 1990, telescopul Hubble era lansat în spațiu de la Centrul Kennedy al NASA, în Florida. În timp, „autobuzul spațial” (telescopul are dimensiunile unui autobuz școlar) a devenit lentila noastră către Univers, ajutându-ne să vedem locuri și galaxii aflate de miliarde de ani lumină de Terra.

Telescopul a fost modernizat de cinci ori pe parcursul călătoriei sale prin spațiu, pentru a-i fi instalate cele mai noi descoperiri la aparatura de bord. Hubble a putut astfel să-și continue neîntrerupt misiunea timp de 30 de ani și nu se va opri nici în acest deceniu.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri