Căutare Live

Cum arată Soarele, de la cea mai mică distanță atinsă vreodată! Imagini fabuloase! „Se văd focuri de tabără” VIDEO

Soarele a fost fotografiat de la cea mai mică distanță atinsă vreodată. Imaginile arată mici „focuri de tabără” pe suprafața astrului, potrivit cercetătorilor.

Cum arată Soarele, fotografiat de la cea mai mică distanță atinsă vreodată! Imagini fabuloase! „Se văd focuri de tabără” FOTO

Imaginile au fost surprinse de sonda Solar Orbiter, aflată la 77 de milioane de kilometri de astru.

„Aceste imagini fără precedent ale Soarelui sunt cele mai detaliate pe care le-am obţinut vreodată. Aceste imagini uimitoare îi vor ajuta pe oamenii de ştiinţă să îmbine straturile atmosferice ale Soarelui, ceea ce este important pentru înţelegerea modului în care influenţează acesta vremea pe Pământ şi în întregul sistem solar”, a declarat Holly Gilbert, cercetător NASA.

Imaginile dezvăluie o serie de aşa-numite „focuri de tabără”, micro-explozii de milioane de ori mai mici decât erupţiile observate de telescoapele de pe Terra.

O nouă planetă locuibilă, descoperită de NASA! Cum arată și cât de mult seamănă cu Pământul! FOTO

Descoperirea îi încântă pe cercetători, mai ales că misiunea sondei e abia la început.

Rod al colaborării dintre NASA şi Agenţia Spaţială Europeană, Solar Orbiter se va apropia până la 42 de milioane de kilometri de Soare. Aceasta este unică prin faptul că a fost concepută să obţină imagini de la o apropiere mai mare decât orice altă sondă de până acum.

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin
Dacă ești în căutarea unei rețete de garnitură simplă, dar gustoasă și consistentă, rețeta de cartofi copți în sare, cu usturoi și rozmarin poate fi ideală pentru astfel de momente.
Catine.ro
Ultimele știri