Live acumSerial: Alegerea
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

O floare rară a apărut în Parcul Naţional Călimani! Spectacolul naturii ar putea aduce amenzi usturătoare turiștilor neatenți

Imagini de poveste din Parcul Naţional Călimani. Una dintre cele mai rari flori de la noi, bujorul de munte, a înflorit în această perioadă. Specia este protejată în ţara noastră, în condiţiile în care este pe cale de dispariţie. Nu uitaţi, dacă mergeţi să vedeţi bujorii, nu-i rupeţi! Orice acţiune care deteriorează tufele duce la amenzi usturătoare.

Specia este protejată în ţara noastră, în condiţiile în care este pe cale de dispariţie. Nu uitaţi, dacă mergeţi să vedeţi bujorii, nu-i rupeţi! Orice acţiune care deteriorează tufele duce la amenzi usturătoare.

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva roagă turiştii care vizitează zonele să nu culeagă sau să distrugă bujorul de munte care este o specie protejată.

„Planta este una perenă şi creşte spontan în tufe pitice în zonele alpine însorite. Florile sunt roz sau de culoarea roşu aprins şi sunt grupate, dând senzaţia de buchete”, au spus reprezentanţii Romsilva.

Recomandari