Antena Căutare

Imagini rare cu Iuri Gagarin, primul om care a cucerit Cosmosul, după zborul său legendar din 1961

Un site a publicat imagini rare cu Iuri Gagarin, primul om care a cucerit Cosmosul, după zborul său legendar din 1961. Fotografiile, scrie englishrussia.com, au fost realizate imediat după ce cosmonautul a pășit din nou pe pământ, după un zbor de 108 minute.

Un site a publicat imagini rare cu Iuri Gagarin, primul om care a cucerit Cosmosul, după zborul său legendar din 1961. Fotografiile, scrie englishrussia.com, au fost realizate imediat după ce cosmonautul a pășit din nou pe pământ, după un zbor de 108 minute.

Vă reamintim că p e data de 12 aprilie 1961, Gagarin a ajuns în spaţiu, la aproximativ 327 de kilometri altitudine, fiind primul om care a reușit această performanță epocală!

Cu un zâmbet larg pe buze, Iuri părea cu adevărat fericit, conștient de faptul că a reușit un rezultat extraordinar, a cărui reală valoare e posibil nici să nu o fi intuit în toată măreția ei. Astronautul de 27 de ani care aducea glorie şi scria istorie e surprins în diverse ipostaze.

Totodată, cosmonautul este imortalizat și într-o ședință de lucru, probabil împărtășind și altora din experiența sa unică.

CITEȘTE ȘI: Moartea lui Iuri Gagarin, un MISTER! Primul om ajuns în spaţiu şi drama din spatele "eroului naţional": "A fost recunoscut după o aluniţă"

Înaintea lui Gagarin, URSS trimisese în spaţiu 48 de câini, dintre care 20 au decedat în timpul zborului. În 1960, a fost selectat împreună cu alţi 19 cosmonauţi după un proces riguros de selecţie. Cei 20 de pretendenţi au fost supuşi unor teste fizice şi psihice extrem de dure, dar şi unor antrenamente de zbor.

O selecție drastică: 48 de câini, 12 bărbați

Pe parcursul testelor, au rămas 12 bărbaţi, apoi şase. Performanţele excelente din timpul antrenamentelor, dar şi capacităţile psihice l-au propulsat pe Gagarin în postura de favorit. Totuşi, în luarea deciziei a cântărit foarte mult şi statura sa. La doar 1,57 metri, era candidatul perfect pentru o capsulă micuţă cum era Vostok!

Pe data de 12 aprilie 1961, Gagarin își îndeplinea marele vis, iar imaginile sunt mai mult decât evidente!

Fără "Ia-ţi mireasă ziuă bună"? Un italian s-a căsătorit cu... sine însuși. Dai, ai citit bine! Sătul de presi... Ea e prințesa arabă care încalcă orice regulă! Toți se îndrăgostesc de ea când o văd și îi află povestea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x