Căutare Live

”Războiul Stelelor” e mai real ca niciodată! În Franța, duelul cu sabia laser a devenit oficial!

Federația Franceză de Scrimă a recunoscut oficial duelul cu sabia laser la nivelul de competiție sportivă, acordându-i legendarei arme din seria ”Războiul Stelelor” același statut precum clasicele arme de până acum: floreta, spada și sabia.

Federația Franceză de Scrimă a recunoscut oficial duelul cu sabia laser la nivelul de competiție sportivă, acordându-i legendarei arme din seria Războiul Stelelor același statut precum clasicele arme de până acum: floreta, spada și sabia.

Nu vă așteptați că sabia laser folosită în astfel de dueluri poate tăia mâna cuiva, ca în cazul seriei science-fiction, însă arma, luminată cu LED și fabricată din policarbonat, are toate șansele să devină foarte populară printre amatorii sportului cu armă albă, fiind foarte asemănătoare celor din film. Modelele mai scumpe sunt chiar echipate cu un cip care scoate un sunet electric, ceea ce le apropie și mai mult de săbiile mânuite de maeștrii Jedi din Războiul Stelelor.

Motivul pentru care Federația Franceză de Scrimă a ales să oficializeze acest sport se datorează unei probleme sociale tot mai frecvente, și anume combaterea sedentarismului printre tinerii din Franța, oficialii francezi sperând să atragă astfel cât mai mulți tineri către acest sport. Tot mai multe cluburi de scrimă au fost echipate cu săbii laser, iar rezultatele nu întârzie să apară. Dacă în trecut eroii care îi făceau pe copii să se îndrepte către scrimă erau Zorro, Robin Hood sau Cei Trei Muschetari, acum a venit rândul lui Luke Skywalker, Obi-Wan Kenobi sau Darth Vader.

Deși se bucură de o popularitate crescândă, duelul cu sabia laser nu are totuși nicio speranță să devină sport olimpic, cel puțin până la Olimpiada de la Paris, din 2024.

Doi tineri vegani și-au înfometat copilul: ”Avea ochii scoși din orbite și i se vedeau coastele!” Cu ce au înlocuit lapt... O femeie a prins un șarpe și l-a ținut în sticlă! După trei luni, ceva bizar s-a întâmplat!...
Parteneri
Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea
Catine.ro
Ultimele știri
x