Antena Căutare

Inceputurile religiei: Idoli de piatra de acum 9.000 de ani, descoperiti langa Ierusalim

Arheologii au descoperit, in apropierea unui santier de constructii din Ierusalim, doua figurine de piatra care dateaza de acum noua milenii, deci inainte de existenta lui Moise, reveland practicile religioase din perioada neolitica.

Pietrele din calcar si dolomit se aseamana cu un berbec cornut si un alt tip de bovina, idoli la care stramosii nostri se rugau pentru fertilitate si noroc la vanatoare, relateaza Daily Mail.

Oamenii de stiinta cred ca au fost prefacute in simboluri pentru noroc cu 9.000-9.500 de ani inainte de Hristos, adica cu cateva milenii inaintea existentei lui Moise, care ar fi trait pe la anul 1.500 i.Hr. Asta inseamna ca religia si inchinarea la idoli a inceput cu mult inainte ca Moise sa isi adune adepti in Ierusalim. Acea perioada a fost una dintre cele mai importante din omenire, fiind momentul in care s-au produs schimbari in relatiile interumane, oamenii trecand de la o viata de nomad, concentrata pe vanatoare, la una sedentara, cu accent pe agricultura, semanat si cules.

sursa foto: dailymail.co.uk

Articolul continuă după reclamă

Povestea unei genti "regale": Ce ascunde in poseta ei Regina Angliei ?!... Congratulations, Costelus Busuioc! Shame on you, Harvard! ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog
Hello Chef sezonul 7, 8 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Alex Zlăvog Sambata, 08.06.2024, 15:30
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x