Antena Căutare

Îndemnul neobișnuit al unui preot din Constanța. De la ce trebuie să ne abținem înainte de Crăciun: „Postul plăcut de Dumnezeu înseamnă și...”

Un nou obicei a intrat în rândul lucururilor de la care creștinii trebuie să se abțină în perioada postului. Un preot din Constanța spune că „postul plăcut lui Dumnezeu reprezintă și postul de rețele de socializare

Rețelele de socializare, interzise în perioada postului

Pentru preotul Jean Ion, care slujește la biserica Sf. Vasile cel Mare din Constanţa, perioada postului este o chemare către om „la cumpătare şi la aplecare către omul real şi nu virtual” şi că „postul plăcut lui Dumnezeu reprezintă şi postul de reţele de socializare”.

„Postul plăcut lui Dumnezeu reprezintă şi postul de reţele de socializare. Şi eu utilizez o reţea de socializare, şi eu postez pe Facebook, dar nu rămân pe Facebook uitând că am o viaţă reală, cu îndatoriri şi cu responsabilităţi, care îmi aduc bucurie pentru suflet şi trup. Omul este chemat în această perioadă de post la cumpătare şi la aplecare către omul real şi nu virtual”, a declarat pentru Mediafax, preotul Jean Ion.

Preotul își îndeamnă enoriașii să dedice timpul pe care l-ar fi petrecut pe rețelele de socializare familiei și prietenilor.

„Îndemnul meu, pentru că am intrat în post, este: Haideţi să ţinem post de Facebook! Îl folosim mai puţin, cu mai multă măsură, pentru că pierdem prea mult timp, timp pe care l-am putea petrece în familie, alături de copii şi de toţi cei dragi, timp în care am putea citi o carte, timp în care am putea citi din Sfânta Scriptură ori alte cărţi cu conţinut duhovnicesc, timp în care am putea auzi glasul omului aflat în nevoie şi, astfel, am putea ieşi în întâmpinarea lui”.

Părintele a mers mai departe, asemănând rețelele de socializare cu un viciu, la fel ca fumatul, băutura sau jocurile de noroc.

„Dacă o reţea de socializare te-a robit, foloseşte-o mai puţin, cu mai multă măsură, eliberează-te. Se întâmplă la fel şi cu viciul (un obicei prost sau nesănătos), care, practic, pune stăpânire pe tine şi de care, în limbaj modern, devii dependent, aşa cum este fumatul, alcoolul, jocurile de noroc ori consumul de droguri, fără el respectivul nu poate trăi. Ei bine, aceasta înseamnă sclavie”, a spus preotul Jean Ion.

”Potențial periculos”! Un asteroid va trece pe lângă Terra pe 21 noiembrie. Ce spune NASA... A fost ținut secret atâția ani! Moment rușinos în timpul funeraliilor prințesei Diana: „M-am gândit că voi fi spânzurat ...
Zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Nativii care au probleme în dragoste
Astrele spun că sunt trei zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Acești nativi s-ar...
Horoscopul zilei de 5 februarie 2023. Racii primesc vești importante. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 februarie 2023 anunță că nativii din zodia Rac vor avea parte de vești...
Parteneri
Beneficiile consumului de avocado. Este recomandat să îl integrezi în alimentația ta
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x