După imaginile DeepFake, inteligenţa artificială ar putea ajunge să creeze cu uşurinţă şi clipuri video, care pot cu greu vor putea fi deosebite de cele reale.
Cercetătorii de la DeepMind, companie specializată în tehnici de inteligenţă artificială cumpărată de Google în 2014, au publicat o lucrare în care descriu modul în care au dezvoltat un AI ce poate genera artificial filmări realiste.
Modelul folosit de oamenii de ştiinţă se numeşte DVD-GAN (Dual Video Discriminator GAN) şi foloseşte sinteza video şi video predicţia pentru a aplica tehnica de creare a imaginilor (gen DeepFake) în zona video.
Pentru aceasta, s-a apelat la ceea ce cercetătorii numesc reţele contradictorii generative - reţele neuronale care învaţă să genereze date noi pe baza unui set de antrenament prin corectare reciprocă.
Dintr-un astfel de sistem fac parte “generatori” şi “discriminatori”. Generatorii sunt cei care crează conţinutul pe baza informaţiile desprinse în urma unui proces de antrenare, iar discriminatorii vin şi critică rezultatul. Pe baza criticilor se crează o nouă versiune, mai bună.
DVD-GAN foloseşte două tipuri de discriminatori: unul care urmăreşte frame-urile individuale şi altul care verifică mişcarea şi tranziţia.
Pentru antrenarea AI-ul, oamenii de ştiinţă au apelat la un set de 500.000 de clipuri YouTube de 10 secunde la rezoluţie mare.
După 96 de ore de antrenament, DVD-GAN a început să genereze filmări în care se pot observa obiecte, mişcare şi chiar texturi.
Deocamdată, AI-ul celor de la DeepMind nu poate crea filmări artificiale la rezoluţie mare, ci doar clipuri de 48 de cadre la o rezoluţie de 256 x 256 pixeli.
Sursa : news.ro
Ea în rochie de mireasă, el în costum de ginere. Au murit împreună, la doar câteva minute după ce și-au jurat dragoste e... A apărut jocul video care tratează frica și depresia! Aplicația e gratuită pentru toți posesorii de telefoane inteligent...