Antena Căutare

Interpretare vise. Ce visează câinii și pisicile

Aristotel: ” Este clar că aproape toate animalele visează, atât cele acvatice, cât și cele terestre”.

Interpretare vise 2018. Te-ai întrebat vreodată ce visează câinele sau pisica ta?

În urmă cu mai bine de două milenii, Aristotel remarca în cartea ”O istorie a animalelor”: ”Este clar că aproape toate animalele visează, atât cele acvatice, cât și cele terestre”. Dar oare ce spun noile studii? Visează, cu adevărat, animalele? Și dacă da, ce anume?!

Interpretare vise. Ce visează câinii și pisicile Aristotel

Interpretare vise. Cercetătorii nu pot spune cu certitudine dacă, spre exemplu, câinii sau pisicile visează. Și din păcate nici patrupedele nu pot fi întrebate, însă oamenii de știință încă fac observări serioase pe tema viselor animalelor. O metodă aplicată a fost aceea de a le observa comportamentul în timp ce dorm. Apoi, analizarea creierului lor și compararea rezultatului cu cel din timpul somnului oamenilor.

Interpretare vise. Ce visează câinii și pisicile

Încă din anii 1960, unele rapoarte medicale descriau oameni care făceau diferite mişcări în timp ce visau – un lucru bizar, dat fiind faptul că, în timpul fazei de somn în care visăm, numită REM (rapid eye movement – pentru că se caracterizează prin mişcări rapide ale globilor oculari, sub pleoapele închise), muşchii trunchiului şi ai membrelor, cei care sunt implicaţi în efectuarea mişcărilor, se află într-o stare de paralizie temporară.

Interpretare vise. Ce visează câinii și pisicile

Cercetătorii au înregistrat, la şobolani, activitatea neuronilor dintr-o arie cerebrală numită hipocamp, despre care se cunoaşte faptul că este implicată în formarea şi stocarea amintirilor. Au înregistrat întâi activitatea acestor neuroni în timp ce şobolanii de laborator alergau printr-un labirint circular, apoi au înregistrat-o din nou atunci când animalele dormeau. Similarităţile au fost surprinzătoare: neuronii se activau în cursul fazei REM în acelaşi mod ca atunci când animalele alergau.

Interpretare vise. Ce visează câinii și pisicile

Ce visează șobolanii, câinii ori pisicile este încă imposibil de știut, deoarece nu se cunosc amănunte despre cogniţie şi conştiinţa de sine la animale. Dar specialiștii nu se dau bătuți. Cu tehnologiile tot mai sofisticate de scanare cerebrală s-ar putea să aflăm, în următoarele câteva decenii, lucruri uluitoare despre visele animalelor din jurul nostru.

sursă: bbc.com, descopera.ro.

Obiceiul care poate provoca BOLI GRAVE. Milioane de români fac asta și nu știu ce PERICOL URIAȘ îi paște!... Pique, dezvăluire intimă de Ziua Îndrăgostiților! Cum îl așteaptă Shakira acasă în fiecare zi/ FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x