Căutare Live

Cum arăta o adolescentă acum 9000 de ani. Cercetătorii i-au reconstruit portretul

Oamenii de stiinta au reusit sa reconstruiasca fata unei adolescente care a trait acum 9000 de ani.

O descoperire absolut șocantă întrece imaginația oricui. Oamenii de știință au reușit să reconstruiască fața unei adolescente care a trăit acum 9000 de ani. Rezultatul este uimitor.

Se numește Avgi și a trăit în Grecia, în anii 7000 I.H., într-o societate care făcea trecerea de la vânători la oameni care-și cultivau singuri mâncarea, informează noizz.ro.

În engleză, numele Avgi înseamnă Zori (începutul zilei) - arheologii i-au dat acest nume, deoarece cred că ea a trăit la începutul civilizației.

Nu se știu foarte multe despre modul în care a trăit dar arheologii au reușit să-i reconstruiască fața. Rezultatul este absolut uimitor.

La experiment au luat parte un endocrinolog, un ortoped, un neurolog, un radiolog și un patolog. Ei au contribuit la reconstrucția facială

Procesul a început de la craniul tinerei, găsit în 1993 la peștera Theopetra. Oamenii de știință au reconstruit fața tinerei mușchi cu mușchi, iar pielea și culoarea ochilor au fost alese în funcție de particularitățile specifice oamenilor din acea regiune.

Cum arăta o adolescentă acum 9000 de ani. Cercetătorii i-au reconstruit portretul

Fotografie de Oscar Nilsson

CEL MAI TARE TEST DE LOGICĂ! Care este numărul locului de parcare ocupat?... SENZAȚIONAL! A fost descoperită o bucată de 80 de metri din ZIDUL BERLINULUI, varianta originală! ”Știam din 1999, dar n...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri