Antena Căutare

Intreaga lume se pregateste de sarbatorile de iarna!

Din Europa in America si din Asia pana la Polul Nord, pe toate continentele, lumea se pregateste de sarbatorile de iarna. Orasele se impodobesc rand pe rand iar cei care au dat tonul spectacolului au fost americanii. Cel mai faimos brad din Statele Unite s-a luminat, aseara, la Rockefellar Centre din New York, in aplauzele a sute de oameni.

Are aproape 25 de metri inaltime si cantareste 10 tone. Bradul din centrul New York-ului e spectaculos in primul rand prin dimensiuni. Odata luminat insa de cele 30.000 de leduri multicolore, pare desprins din povesti. Spectacolul a fost intregit de cantaretul Rod Steward.

Lumea a trecut apoi la dans, pe ritmurile lui Cee Lo Green. Artistul a "incantat" miile de americani din centrul Rockefeller cu o melodie cantata dintr-o sanie, alaturi de personajele din Muppets.

Aprinderea bradului de Craciun din centrul Rockefeller e o traditie care dateaza din 1933. Dar si decoratiunile de la Casa Alba sunt intotdeauna asteptate cu nerabdare de toata lumea. Aici, maestra de ceremonii a fost Prima Doamna, Michelle Obama. Cincizeci si trei de brazi de Craciun impodobesc Casa Alba.

In schimb, pe continentul european si-a deschis portile cel mai vechi targ de Craciun din Germania. Principala atractie a fost o paine impletita, de aproape doi metri, cu rom si stafide, facuta dupa o reteta traditionala nemteasca. Doua sute de comercianti asteapta ca in urmatoarele saptamani peste doua milioane de vizitatori sa le viziteze standurile.

Un pic de intindere pe extensor pentru doi cm in plus in inaltime... Un american a fost amendat dupa ce s-a calcat singur cu masina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x