- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Google a devenit unul dintre cele mai des folosite unelte atunci când vrem să aflăm de ce, cum, unde, când și din ce cauză. Atunci când căutăm ceva, Google e mai la îndemâna decât o carte. Trebuie să recunoaștem că dacă nu știm semnificația sau traducerea unui cuvânt sunt mai multe șanse să deschidem internet browser-ul decât să dăm buzna în bibliotecă după dicționar.
Google vs. Carte
Probabil specialiștii ar spune că e mult mai benefic și fructuos pentru educația noastră să deschidem o carte sau să mergem la bibliotecă pentru cercetare în loc să căutăm pe internet. Atunci când deschizi o carte, ai de cele mai multe tendința să o mai răsfoiești și să afle și alte lucruri pe lângă ceea ce căutai inițial.
Chiar dacă ar dura mai mult să cauți într-o carte răspunsul, acest lucru îți poate lărgi orizontul cunoașterii mai mult. Alți specialiști sunt de altă părere, îndemnând populația să folosească Google de vreme ce trăim în secolul vitezei și nu ne permitem să pierdem timpul. Timpul costă bani și trebuie să facem mereu să curgă timpul în favoarea noastră.
Ce caută românii pe Google?
Orice îți trece prin cap acum sigur a fost deja căutat pe Google de către un român. Românii caută de la cele mai amuzante subiecte până la cele mai serioase. Multe dintre căutări constau fie în rețete culinare sau “cum se face/cum se obține” un anumit lucru. Alții caută leacuri pentru boli sau lucruri educaționale, documentare, jocuri și cele mai noi filme.
Mulți români, din dorința de a scrie și vorbi corect românește, sunt preocupați de gramatică. Una dintre cele mai frecvente întrebări este “Ce este verbul”. Cu siguranță majoritatea românilor care au trecut de vârsta majoratului nu ar trebui să mai caute astfel de informații, dar nu trebuie să uităm că foarte mulți copii, elevi și preșcolari au azi acces la internet, fiind curioși să descopere cât mai multe.
Definiția din DEX a cuvântului “verb” este “partea de vorbire ce exprimă o acțiune sau o stare și care se caracterizează prin flexiune proprie.” Atunci când cauți pe Google “ce este verbul”, printre primele rezultate, vei primi definiții din DEX și alte site-uri similar cu dicționare ce îți aduc mai multe explicații și exemple.
Asigură-te că ești foarte explicit atunci când cauți ceva anume pe Google pentru a primi răspunsuri și rezultate cât mai precise. Astfel, vei fi foarte eficient, ieșind rapid din orice dilemă.
Sursă foto: stirimondene.eu, radikal.com.tr
Locatari noi la Grădina Zoologică din Reșița... Școlile renunță la profesori! Cine va preda copiilor limba engleză, la cursuri...